224
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εμπρηστική δήλωση Αλτούν: «Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα» – H απάντηση του ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 14:12

Εμπρηστική δήλωση Αλτούν: «Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα» – H απάντηση του ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 14:12

Ευθεία επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Αλτούν υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων και κάνει λόγο για στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία, όπως ισχυρίζεται οι τρομοκράτες οργανώνουν ακόμα και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της Τουρκίας, τη στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται να πεθάνουν στο Αιγαίο.

Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ: Προσπάθεια σπίλωσης της χώρας

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και απόπειρα σπίλωσης της εικόνας της χώρας, αναρωτώμενο, μάλιστα αναφορικά με την επιλογή του χρόνου εμφάνισης αυτών των ισχυρισμών.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αγκυρα, για την οποία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι θα πραγματοποιηθεί αν το επιτρέψει η τουρκική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...