446
Η Αννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, όπου μίλησε για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ | ERT/YouTube

Αννα Διαμαντοπούλου: Θα συμμετέχω στο οργανωτικό πλαίσιο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 20:28
Η Αννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, όπου μίλησε για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
|ERT/YouTube

Αννα Διαμαντοπούλου: Θα συμμετέχω στο οργανωτικό πλαίσιο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 20:28

Παρούσα στις διεργασίες και στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει των πρόωρων εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου δήλωσε τη Δευτέρα η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που την εμφάνιζαν να εξετάζει το ενδεχόμενα να διεκδικήσει και η ίδια την ηγεσία του Κινήματος.

Η πρώην υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οδηγηθεί «σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας» και ότι «καλώς γίνονται εκλογές». Εκτίμησε, δε, ότι «αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα».

Και αυτό διότι «η χώρα έχει φτάσει μια ασταθή ισορροπία, το βλέπουμε όλοι: ένα κυρίαρχο κόμμα που έχει πληγεί σοβαρά στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα του δείχνει ότι υπάρχει ένα ρήγμα που το κινεί προς τα Δεξιά. Δηλαδή ουσιαστικά είπαν στον Μητσοτάκη πως “εμείς δεν το θέλουμε αυτό το Κέντρο που έκανες, εμείς θέλουμε τη Δεξιά”. Το Κέντρο και οι Κεντρώοι, που είναι πάρα πολλοί πλέον, δεν καταθέτουν την ψήφο, τη δανείζουν. Κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις.

»Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που λείπει σήμερα, γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος, όχι μεγάλος, αλλά στη Νέα Δημοκρατία βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, το αντίπαλο δέος, το άλλο κόμμα που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει από την πρώτη στιγμή, δηλαδή θα πρέπει ο επόμενος αρχηγός, να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού. Δηλαδή να μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τον σημερινό Πρωθυπουργό. Δεν λέω για Αντιμητσοτακισμό ούτε για Αντιδεξιά. Λέω για ένα πόλο… γιατί αυτό το “αντί” δεν έχει βοηθήσει κανέναν. Η θετική πρόταση, νομίζω αυτό λείπει από τον δημόσιο διάλογο».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα απάντησε: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο, γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φθάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας, λοιπόν, από τη δική του πλευρά θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσει και γι’ αυτό λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω».

Η κυρία Διαμαντοπούλου απέφυγε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει με ποιο ρόλο ακριβώς θα συμμετέχει στις εσωκομματικές εξελίξεις. «Δεν μπορώ να προσδιορίσω, μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή είχαν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...