654
| SOOC/CreativeProtagon

Ανοιγμα Διαμαντοπούλου σε Γερουλάνο με πρόταση να τον κάνει πρόεδρο της ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 22:02
|SOOC/CreativeProtagon

Ανοιγμα Διαμαντοπούλου σε Γερουλάνο με πρόταση να τον κάνει πρόεδρο της ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 22:02

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εσωκομματική κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, η αντιπαράθεση (αλλά και η ζύμωση) μεταξύ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποκτά νέες ταχύτητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από την τηλεοπτική συνέντευξη της Αννας Διαμαντοπούλου στην τηλεόραση του Mega το απόγευμα της Δευτέρας.

Η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αρχικά επανέλαβε στην εν λόγω συνέντευξη πως «το ΠΑΣΟΚ θέλει μία προγραμματική κατεύθυνση που να αφορά τον 21ο αιώνα» καθώς «η συζήτηση στη χώρα γίνεται σαν να είμαστε στον προηγούμενο αιώνα».

Μία τέτοια κατεύθυνση περιλαμβάνει τη «συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» με το κράτος να έχει «ρόλο στο να φέρει στον ιδιωτικό τομέα παραγωγή, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και χώρα χωρίς βιομηχανία», όπως πρότεινε. Ενα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν το κοινωνικό κράτος, λέγοντας πως «δεν αρκεί να δώσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρήματα για τους γιατρούς» καθώς το ΕΣΥ «θέλει μια συνολική μεταρρύθμιση».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η δική της υποψηφιότητα συμπυκνώνει «ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο έχει τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργική θητεία και ευρωπαϊκή ως ευρωπαία επίτροπος. Το θέτω στη διάθεση της παράταξής μου, και μετά της χώρας μου».

Οι συνυποψήφιοι της πρώην ευρωπαίας επιτρόπου δεν σχολίασαν κάποια από τις θέσεις αυτές, αλλά τα όσα είπε σε σχέση με την πρόσφατη αναφορά του Πάνου Γερουλάνου πως ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής, ώστε να μην επαναληφθεί το πρόβλημα που υπήρχε με την εκλογή, το 2021, του ευρωβουλευτή τότε Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο ένας να είναι στο κόμμα και ο άλλος στη Βουλή, γιατί και τα δύο θέλουν δουλειά πολλή. Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας, θα τα κάνουμε όλα» δήλωσε σχετικά η κυρία Διαμαντοπούλου, σε ένα προφανές άνοιγμα προς τον συνυποψήφιό της, με τον οποίο άλλωστε έχουν κοινό ιδεολογικό προφίλ.

Σύμφωνα με την ίδια το «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιοργανωθεί» και «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, να ξαναφέρει τους νέους, να μπει στην κοινωνία, να ορίσει στρατηγική» όπως πρόσθεσε.

Αναρτήσεις από Γερουλάνο και Γιαννακοπούλου

Ο Παύλος Γερουλάνος, επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σήκωσε το γάντι και απάντησε στην κυρία Διαμαντοπούλου με μία αιχμηρή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Οσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν το κάναμε για να διαπραγματευτούμε καρέκλες. Το κάναμε επειδή πιστεύουμε σε αξίες. Επίσης, όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ, μάθαμε να παραδεχόμαστε λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Να μαθαίνουμε από νέες εμπειρίες. Η εμπειρία της προηγούμενης εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν βουλευτής, μας κόστισε. Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλεις να τριτώσει; Εγώ όχι» έγραψε συγκεκριμένα ο βουλευτής.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Κι αυτό προϋποθέτει νέο Πρόεδρο, με σχέδιο που πείθει, με δυνατότητα να διασφαλίσει την ενότητα και παρόντα σε κάθε μάχη, και στην κοινωνία και στη Βουλή. Αυτό υπηρετεί η υποψηφιότητά μου».

Στη συζήτηση αυτή παρενέβη και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέφυγε τις ονομαστικές αναφορές, ωστόσο ανέβασε τους τόνους, γράφοντας στη δική της ανάρτηση:«Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ´το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...