753
Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής κατά την τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής  | ΙΝΤΙΜΕnews

Αγιασμός στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο – η ξαφνική αδιαθεσία Μιχαηλίδου και φωτογραφίες από τα «πηγαδάκια»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2024, 13:02
Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής κατά την τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής 
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αγιασμός στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο – η ξαφνική αδιαθεσία Μιχαηλίδου και φωτογραφίες από τα «πηγαδάκια»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2024, 13:02

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξαν τη Δευτέρα οι εργασίες της Β’ Συνόδου της Κ’ Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Στις 11:00 ανακοινώθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Α΄ Συνόδου και ακολούθησε ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος και μέλη της διαρκούς Ιεράς Συνόδου τελούν τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)
Κυριάκος Μητσοτάκης, Θοδωρής Λιβάνιος, Μάκης Βορίδης, Θόδωρος Σκυλακάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (Κ) και μέλη της διαρκούς Ιεράς Συνόδου τελούν τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Ο Pρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α) και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Κ) συνομιλούν στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την Εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα (6 και 8) του Κανονισμού της Βουλής.

Από την ψηφοφορία για την Εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων/ ΙΝΤΙΜΕnews

Οι τρεις κοσμήτορες, δύο από τη ΝΔ και μία από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που εξελέγησαν, σύμφωνα και με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους, είναι οι βουλευτές Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και Βασίλειος Γιόγιακας από τη ΝΔ και η Μαρίνα Κοντοτόλη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι έξι γραμματείς που εξελέγησαν είναι οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Γεώργιος Βρεττάκος, Σπυρίδων Κουλκουδίνας αποό τη ΝΔ, Πέτρος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, από την καταμέτρηση της διεξαχθείσας ονομαστικής ψηφοφορίας οι προτεινόμενοι για το αξίωμα των κοσμητόρων, επί 261 ψηφισάντων, έλαβαν και εξελέγησαν: Ο Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και ο Βασίλειος Γιόγιακας, 231 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Η Μαρίνα Κοντοτόλη 237 θετικές ψήφους και 24 «παρών».

Οι προτεινόμενοι για το αξίωμα των γραμματέων έλαβαν: Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, η Μαρία- Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Γεώργιος Βρεττάκος και ο Σπυρίδων Κουλκουδίνας, 231 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Ο Πέτρος Παππάς 237 θετικές ψήφους και 24 «παρών» και ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης 234 θετικές ψήφους και 27 «παρών».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κατά την εκλογή των κοσμητόρων και γραμματέων δεν προβλέπεται από τους βουλευτές αρνητική ψήφος παρά μόνο θετική ή τοποθέτηση με «παρών».

Κατατέθηκε το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού

Το απόγευμα της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2025, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένων όσων παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα νέα μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα που επηρεάζουν τον τακτικό προϋπολογισμό επιφέρουν επιπλέον δημοσιονομικό κόστος το 2025 σε σχέση με το 2024, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ενώ πλήθος άλλων παρεμβάσεων χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν από 13,1 δισ. ευρώ το 2024 σε 14,3 δισ. ευρώ το 2025, πλέον των πόρων του δανειακού σκέλους του ΤΑΑ.

Ξαφνική αδιαθεσία Μιχαηλίδου

Κατά τη διαρκεια της τελετής του αγιασμού, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία. Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, ιατρός Τέλης Σπάνιας, της μέτρησε τον σφυγμό ενώ υπάλληλοι Βουλής της προσέφεραν λίγο νερό μέχρι να συνέλθει.

Δείτε φωτογραφίες από τα «πηγαδάκια» πριν και μετά την τελετή στην Ολομέλεια της Βουλής:

Βουλευτές συνομιλούν στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) συνομιλεί με βουλευτές της ΝΔ που παρευρίσκονται στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα (Δ) στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...