321
Ο υπουργός Ανάπτυξης στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης | YouTube/ΕΡΤ

Αδωνις: Παρασκευή θα δούμε αν θα πάμε σε μεγαλύτερη χαλάρωση στο λιανεμπόριο

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 15:01
Ο υπουργός Ανάπτυξης στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης
|YouTube/ΕΡΤ

Αδωνις: Παρασκευή θα δούμε αν θα πάμε σε μεγαλύτερη χαλάρωση στο λιανεμπόριο

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 15:01

«Παράθυρο» για μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων στο λιανεμπόριο, άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει συνέχεια η τάση αποκλιμακώσης που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η πανδημία.

«Την Παρασκευή θα έχουμε την εικόνα της πανδημίας από όλη την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δείχνει μια μικρή τάση αποκλιμάκωσης. Αν συνεχιστεί θα μπορούμε να πάμε με τη διαδικασία των self test σε μεγαλύτερη χαλάρωση στο λιανεμπόριο», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μέχρι σήμερα από τη λειτουργία του λιανεμπορίου δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η κατάσταση στην πανδημία. Μέχρι σήμερα 10η μέρα. Ομως μέχρι τη 14η μέρα αυτό μπορεί να έχει αλλάξει», επεσήμανε, διευκρινίζοντας πάντως, ότι η όποια χαλάρωση δεν αφορά τα SMS, αλλά τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δηνιουργείται με τη μη λειτουργία εμπορικών κένρων και mall.

Πρώτη προτεραιότητα για εμάς είναι η ομαλοποίηση της αγοράς, επανέλαβε και αφού αναφέρθηκε στο «υπερόπλο» των self test (όπως είναι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί στις τελευταίες συνεντεύξεις του για τα εν λόγω τεστ), χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα παρότι -όπως εκτίμησε- φαίνεται να έχουμε αφήσει πίσω μας την κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Οσο αφορά την εστίαση, ο υπουργός παρέπεμψε στις εικόνες από την επαναλειτουργία των πάμπ στο Λονδίνο: «Εάν αύριο ανοίγαμε εδω την εστίαση και βλέπατε αυτές τις εικόνες δεν θα τρομάζατε και λίγο; Καλό είναι να ξέρουμε τι ζητάμε. Να μην πάρουμε περισσότερα ρίσκα από όσα πρέπει. Να κανουμε βήματα προσεκτικά».

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων από την ερχόμενη εβδομάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ για το Πάσχα, είπε πως «είναι σαφές ότι η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο».

Στόχος, ανεφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι. Ως προς το πότε θα γίνει αυτό όμως, δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...