438
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε παλαιότερη φωτογραφία του στο βήμα της Βουλής | Nick Paleologos / SOOC

«Πολιτική οργάνωση» η Χαμάς – «αντίποινα» η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, λέει ο Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 10:13
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε παλαιότερη φωτογραφία του στο βήμα της Βουλής
|Nick Paleologos / SOOC

«Πολιτική οργάνωση» η Χαμάς – «αντίποινα» η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, λέει ο Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 10:13

Αμετανόητοι στο ΚΚΕ και χρησιμοποιώντας ρητορική που μόνο από τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ακουστεί δημοσίως, επιμένουν να αποκαλούν την -ξεδοντιασμένη πια από τα ισραηλινά χτυπηματα- Χαμάς, πολιτική οργάνωση. Και αν δεν προκαλεί εντύπωση η θέση αυτή του εξόχως αντισημτικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ήρθε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Νίκος Καραθανασόπουλος (ναι ο ίδιος που κάποτε  έλεγε ότι και η πολιτική μ@@@@ία έχει  τα όρια της) να χαρακτηρίσει τη σφαγή χιλίων και πλέον Ισραηλινών από τους τζιχαντιστές της Χαμάς, ως αντίποινα… Αποφεύγοντας εννοειται να καταδικάσει την ενέργεια της «πολιτικής οργάνωσης» Χαμάς, κατά τη δική του πάντα ανάγνωση (άντε και του τούρκου προέδρου,  όπως προαναφέρθηκε), που ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Μέση Ανατολή.

Χωρις να λείψουν τα γνωστά χιλιοπαιγμένα τσιτάτα τύπου «Ισραήλ, κράτος-τρομοκράτης» κτλ, ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε ανοικτά στην ΕΡΤ ότι το ΚΚΕ δεν καταδικάζει τη σφαγή της 7ης Οκτωβριόυ (τις απαγωγές δεκάδων Ισραηλινών, τους βιασμούς. τις εκτελέσεις και τη διαπόμπευσση των «τροπαίων» από τα μέλη της Χαμάς) γιατί όπως είπε, «είναι στα πλαίσια των αντιποίνων» [για όσα έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι Ισραηλινοί σε βάρος των Παλαιστινίων].

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ δολοφονεί τον λαό της Παλαιστίνης. Τους τζιχαντιστές τους εξόπλισαν οι δυτικοί και τώρα βλέπουν τα επίχειρα», ήταν το αφήγημα που επέλεξε ο βουλευτής του ΚΚΕ για να συνοδεύσει τη δήλωσή του περί αντιποίνων και ακολούθως κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ήταν αυτό που «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως με τις δολοφονίες Παλαιστινίων και των πολιτικών εκπροσώπων τους».

Στη δε ερώτηση αν θεωρεί ότι η 7η Οκτωβρίου ήταν τρομοκρατική επίθεση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε αρχικά για… αντίδραση:

«Ηταν αντίδραση, όταν σε σκοτώνουν και σε βιάζουν…», είπε και ανέπτυξε τον συλλογισμό του προσπαθώντας να αποποηθεί οιαδήποτε «συγγένεια» με την «πολιτική οργάνωση (sic) Χαμάς»:

«Εμείς δεν έχουμε σχέση πολιτική με τη Χαμάς, αλλά δεν μπορεί στον ρόλο του θύτη που είναι το Ισραήλ, να εξισώνουμε τα θύματα, τους Παλαιστίνιους. Θυμίζω ότι στη Λωρίδα της Γαζάς είναι κυβέρνηση από τη Χαμάς. Είναι μια πολιτική οργάνωση», δήλωσε, αγνοώντας -ή ορθότερα επιλέγοντας να εμφανιστεί ότι αγνοεί- πώς γιγαντώθηκε η Χαμάς στα παλαιστινιακά εδάφη και κατέληξε να έχει τον ρόλο «κυβερνώντoς» στη Γάζα.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η στάση του Ισραήλ προκαλεί αντίποινα και για τον λαό του Ισραήλ με τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», συνέχισε ανερυθρίαστα ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ερωτηθεις εκ νέου από τον παριστάμενο στο πάνελ, βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, «γιατί δεν καταδικάζετε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου;», απάντησε:

«Γιατί είναι στα πλαίσια των αντιποίνων».

«Το Ισραήλ έχει δικαιώμα στην Αμυνα, το Ιράν δεν έχει δικαιώμα όταν του βομβαρδίζουν τις πρεσβείες και όταν του δολοφονούν πολιτικό προσωπικό;» διερωτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τους αδικημένους το πλανήτη, ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...