493
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ. Τον υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι της «Αυγής» | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε την εισήγηση Κασσελάκη η «φρουρά Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 16:52
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ. Τον υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι της «Αυγής»
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε την εισήγηση Κασσελάκη η «φρουρά Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 16:52

Με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άνοιξε την Πέμπτη η αυλαία ενός κρίσιμου τριημέρου για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κορυφωθούν με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν «ήταν καλό και γόνιμο», με τον Στέφανο Κασσελάκη να εκπέμπει μηνύματα ενότητας. Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι διαφωνίες και οι ενστάσεις από μέλη του κομματικού οργάνου.

Κατά την ίδια πηγή, επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας διαφώνησαν σε σημεία της κεντρικής εισήγησης που κατατέθηκε και η οποία απηχεί τις θέσεις Κασσελάκη ενόψει της ΚΕ.

Διαφώνησαν, μεταξύ άλλων, στα όσα αναφέρονται στο εν λόγω κείμενο ως αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Στο επίκεντρο επικρίσεων βρέθηκαν επίσης οι αναρτήσεις Κασσελάκη που στόχευσαν στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο τρόπος με το οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ημερίσιας έκδοσης της «Αυγής».

Αλλες πηγές ανέφεραν πως τα επτά μέλη αυτά είναι οι Ολγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Ελένη Συμεωνίδου –πρόκειται για πρόσωπα που εντάσσονται από πολλούς στο «στρατόπεδο Τσίπρα» και τα οποία είχαν υπογράψει το κείμενο των «87».

Σημειώνεται η Πολιτική Γραμματεία απαρτίζεται από 22 στελέχη, με παρόντα στην πολύωρη συνεδρίαση τα 20: απουσίασαν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, οποίος νοσηλεύεται μετά από ελαφρύ έμφραγμα, και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος παραιτήθηκε από τα κομματικά όργανα.

«Δυσάρεστη η απόφαση» για την «Αυγή»

Το κομματικό όργανο απασχόλησε η δύσκολη εξίσωση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΜΕ του κόμματος.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων της «Αυγής», οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση να κλείσει το ημερήσιο φύλλο του εντύπου, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σχετική συζήτηση, με το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές να ανανεώνεται για την Παρασκευή: όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα γραφεία της εφημερίδας και θα συζητήσει με το προσωπικό.

Το κείμενο της εισήγησης που συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία δεν φάνηκε, πάντως, να αφήνει κανένα παράθυρο για ανάκληση της απόφασης του «ξαφνικού θανάτου», όπως τη χαρακτήρισαν εργαζόμενοι και σωματεία.

Οπως αναφέρεται: «Οι μόνοι πόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η κρατική χρηματοδότηση, καθώς και οισυνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του. Μετά από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων, σε εθνικό και εσωκομματικό επίπεδο, και με μια κρατική χρηματοδότηση μειωμένη στο ήμισυ λόγω των ποσοστών στιςβουλευτικές εκλογές, σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υποχρεωμένος, εκ των πραγμάτων, να ανατάξει τα οικονομικά του, σε συνάρτηση με τους περιορισμένους του πόρους. Σε αυτή την κατεύθυνση, πάρθηκε και η εξαιρετικά δύσκολη και δυσάρεστη απόφαση για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλου της “Αυγής”».

Σημειώνεται πως ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση, οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του κόμματος, στην πλ. Κουμουνδούρου, ενώ είχαν και συνομιλία με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν ήρθες ποτέ να μας δεις να μιλήσουμε», του είπαν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, με τον πρόεδρο να απαντά: «Mea culpa».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...