411
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Πολιτική αντιπαράθεση για το σποτ της ΝΔ με τα Rafale

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 12:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/01/2022, 14:51
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Πολιτική αντιπαράθεση για το σποτ της ΝΔ με τα Rafale

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 12:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/01/2022, 14:51

H έλευση των πρώτων ελληνικών μαχητικών Rafale στην Τανάγρα είναι ένα εθνικό θέμα. Ομως η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει ένα κομματικό διαδικτυακό σποτ με τα νέα, πανάκριβα αεροπλάνα που αγόρασε η χώρα –με το σύνθημα «Ερχονται» σε ανάρτηση που αναπαρήγαγε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– έδωσε αναπόφευκτα μια πολιτική χροιά στο θέμα, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Από τους πρώτους που διαμαρτυρήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, όταν το εν λόγω σποτ της ΝΔ κυκλοφόρησε στα social media, ήταν από το Κίνημα Αλλαγής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τομεάρχης Εξωτερικών, σημείωσε στο Twitter ότι τα Rafale «έρχονται γιατί τα πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες. Όχι κάποιο κόμμα». Πιο οξύς στην κριτική του ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος έκανε λόγο για «κομματική προπαγάνδα με τα χρήματα των φορολογουμένων».

Την Τετάρτη, σειρά πήραν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Αμυνας Θοδωρής Δρίτσας και ο αν. τομεάρχης Αμυνας Γιώργος Τσίπρας κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «άθλια κομματική εκμετάλλευση» της παραλαβής των πρώτων Rafale, «η οποία ξεπέρασε κάθε φαντασία».

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη» ανέφεραν οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία παράλληλα συνέχισε την κριτική της για την αγορά των συγκεκριμένων μαχητικών, αναφέροντας ότι «έχουμε εναντιωθεί σε επιλογές που γίνονται εκτός επιτελικού σχεδιασμού, εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών και προτεραιοποίησης των επιτελείων, χωρίς διαφάνεια. Επιλογές που αδιαφορούν για το οικονομικό κόστος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, αλλά αδιαφορούν και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τέτοιες επιλογές, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στην πραγματικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, μα, αντίθετα, γεννούν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας», σημείωσαν.

Αργότερα την Τετάρτη και αφού τα έξι μαχητικά είχαν ήδη προσγειωθεί στη βάση της Τανάγρας, στο θέμα παρενέβη με ανάρτησή του, στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ντροπή και εθνική καπηλεία».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χωρίς πάντως να αναφερθεί στο θέμα, δηλαδή στο επίμαχο σποτ της Πειραιώς:

«Ο ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται ασφαλέστερος και υπερήφανος. Ο κ. Τσίπρας, αυτή την μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη την μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Η κυβέρνηση, σε απόλυτη σύμπνοια με τον ελληνικό λαό, συνεχίζει ανυποχώρητα την προσπάθεια ενίσχυσης της ισχύος της Ελλάδος, σε κάθε επίπεδο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...