242
| Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS / Politico / CreativeProtagon

Politico: Στην Ελλάδα το μικρότερο ποσοστό καταδίκης της ρωσικής εισβολής

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 16:38
|Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS / Politico / CreativeProtagon

Politico: Στην Ελλάδα το μικρότερο ποσοστό καταδίκης της ρωσικής εισβολής

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 16:38

Τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ευρωπαίων πολιτών απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιχείρησε να ανιχνεύσει το Politico, συγκρίνοντας σχετικές σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης σε έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το συμπέρασμα; Οτι το μικρότερο ποσοστό καταδίκης της ρωσικής επιθετικότητας, της εισβολής δηλαδή του στρατού μιας χώρας στα εδάφη μιας άλλης, εντοπίζεται στην Ελλάδα!

Το Politico μελέτησε τις δημοσκοπήσεις σε έξι χώρες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα. Και σύμφωνα με αυτές, στη χώρα μας, μόνο το 60% των πολιτών χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Και οι έξι δημοσκοπήσεις διεξήχθησαν μεταξύ 8 και 11 Μαρτίου, σε δείγματα 1.000 ενηλίκων.

Σύμφωνα με το Politico, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες έδειξαν συμπάθεια για την Ουκρανία, ένα 17% συνολικά και στις έξι χώρες ανέφερε ότι η εισβολή ήταν είτε «αποδεκτή» είτε «απαράδεκτη μεν, αλλά κατανοητή».

Ωστόσο, η στάση των πολιτών διέφερε σημαντικά ανά χώρα. Στην Ολλανδία, 88% χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη ρωσική επίθεση, στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 86% και στη Γερμανία 82%. Στην περιοχή του 70% ήταν οι απαντήσεις σε Γαλλία (78%) και στην Ιταλία (71%). Στην Ελλάδα, όμως, το ποσοστό καταρρέει και πέφτει στο 60%, δηλαδή δύο στους πέντε δεν θεωρούν απαράδεκτη την επίθεση και την εισβολή των στρατιών του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οπως μάλιστα παρατηρεί το Politico, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι μπορεί να κατανοήσει τις ενέργειες του Πούτιν, σε σύγκριση με μόλις 9% στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...