148
Η Μερκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας για 16 χρόνια - θα μπορούσε να έχει ρόλο και στα Ηνωμένα Εθνη; | REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Politico: Η Μέρκελ κλήθηκε να αναλάβει κορυφαίο ρόλο στον ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 21:45
Η Μερκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας για 16 χρόνια - θα μπορούσε να έχει ρόλο και στα Ηνωμένα Εθνη;
|REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Politico: Η Μέρκελ κλήθηκε να αναλάβει κορυφαίο ρόλο στον ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 21:45

Παρέμεινε 16 χρόνια στην καγκελαρία, σε ένα από τα πιο κρίσιμα διαστήματα στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης. Θα έχει όμως συνέχεια η πολιτική σταδιοδρομία της Ανγκελα Μέρκελ;

Πληροφορίες που επικαλείται το Politico.com φέρνουν την τέως καγκελάριο να κάνει το επόμενο βήμα στον ΟΗΕ – ή τουλάχιστον να της έχει προταθεί κάτι τέτοιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες της απέστειλε επιστολή με την οποία της προτείνει να ηγηθεί μιας υψηλού επιπέδου συμβουλευτικής επιτροπής για τον τρόπο ανάπτυξης και διαχείρισης παγκόσμιων δημόσιων αγαθών, όπως οι ωκεανοί ή το στρώμα του όζοντος.

Η Μέρκελ, συνεχίζει το δημοσίευμα, θα αναλάβει να δώσει συνέχεια στην έκθεση Γκουτέρες «Our common agenda» που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο.

Διπλωμάτες σχολιάζουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να αναλάβει επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα, διαδεχόμενη την Πατρίσια Εσπινόζα η θητεία της οποίας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Ούτε η ίδια η Μέρκελ, αλλά ούτε και ο ΟΗΕ σχολίασαν στο δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...