180
Oι φωτογραφίες των επτά συλληφθέντων ως πράκτορες της Μοσάντ στην Τουρκία | haaretz.com/

«Πόλεμος κατασκόπων» ΜΙΤ – Μοσάντ: Επτά συλλήψεις πρακτόρων του Ισραήλ σε τουρκικό έδαφος

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 15:34
Oι φωτογραφίες των επτά συλληφθέντων ως πράκτορες της Μοσάντ στην Τουρκία
|haaretz.com/

«Πόλεμος κατασκόπων» ΜΙΤ – Μοσάντ: Επτά συλλήψεις πρακτόρων του Ισραήλ σε τουρκικό έδαφος

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 15:34

Σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες εξομάλυνσης των ισραηλινοτουρκικών σχέσεων καθώς όπως αποδεικνύεται μέσα από ένα νέο μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία, ο «πόλεμος κατασκόπων» μεταξύ της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ και της ισραηλινής Μοσάντ μαίνεται με αμείωτη ένταση.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, στελέχη της τουρκικής αντικατασκοπείας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης αποκάλυψαν και συνέλαβαν επτά άτομα που όπως υποστηρίζουν, δρούσαν για λογαριασμό της Μοσάντ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι συλληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους σε πολυμελές δίκτυο πρακτόρων -όλοι με καταγωγή από χώρες της Μέσης Ανατολής- της ισραηλινής υπηρεσίας. Ηταν επιφορτισμένοι με τη συλλογή πληροφοριών για ξένους υπηκόους, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση, φωτογράφιση στόχων, παραβίαση δικτύων WiFi και εγκατάσταση λογισμικού κατασκοπείας (spyware)  στις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσαν οι παρακολουθούμενοι.

Oπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, στόχος των πρακτόρων της Μοσάντ στο τουρκικό έδαφος ήταν Ιρανοί που φέρονται να σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών, ενώ μέλη του «πυρήνα» στην Κωνσταντινούπολη είχαν σταλεί σε Λίβανο και Συρία με αποστολή να εντοπίσουν τοποθεσίες για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...