275
Φιλοπαλαιστίνια διαδηλώτρια κρατά σημαία με τη μορφή του Ερντογάν στο ένα χέρι και με το άλλο σχηματίζει τον «λύκο» των εθνικιστών | REUTERS/Dilara Senkaya

Νέες πολεμικές κραυγές εναντίον του Ισραήλ από τον Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 19:24
Φιλοπαλαιστίνια διαδηλώτρια κρατά σημαία με τη μορφή του Ερντογάν στο ένα χέρι και με το άλλο σχηματίζει τον «λύκο» των εθνικιστών
|REUTERS/Dilara Senkaya

Νέες πολεμικές κραυγές εναντίον του Ισραήλ από τον Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 19:24

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη και τις μουσουλμανικές χώρες να παρέμβουν ώστε να τερματίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι η Αγκυρα θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας.

Επανέλαβε δε ο πρόεδρος της Τουρκίας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα «κράτος- τρομοκράτη», ο Ερντογάν είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με ηγέτες 19 χωρών.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξαρτήτως της θρησκείας και της προέλευσής του, να δράσει το συντομότερο δυνατόν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ», είπε την Παρασκευή μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος AKP. Οσοι τηρούν σιγή ή στηρίζουν ανοιχτά την αιματοχυσία εκ μέρους του Ισραήλ, θα πρέπει να ξέρουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους, πρόσθεσε.

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει γρήγορα μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ», είπε ακόμη ο Ερντογάν, για να επισημάνει ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, που αριθμεί 57 μέλη και προβάλλεται ως η συλλογική φωνή του μουσουλμανικού κόσμου, θα έπρεπε να αναλάβει δράση. «Αν δεν τηρήσει αμέσως μια ξεκάθαρη και αποτελεσματική στάση, θα θεωρηθεί ότι αρνήθηκε την ύπαρξή του», προειδοποίησε.

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπεί τη Γάζα με πυρά πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα. Μόνο σήμερα Παρασκευή έχουν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Τουλάχιστον 122 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 51 ήταν γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...