900
Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί τον Παύλο Πολάκη στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Πολάκης στη Βουλή: Ο,τι έλεγα για τα εμβόλια βγήκε – Αδωνις: Είσαι αντιεμβολιαστής

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 14:36
Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί τον Παύλο Πολάκη στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Πολάκης στη Βουλή: Ο,τι έλεγα για τα εμβόλια βγήκε – Αδωνις: Είσαι αντιεμβολιαστής

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 14:36

Πολάκης – Αδωνις καβγάς Νο2. Δύο μόλις 24ωρα μετά τη σύγκρουση (εδώ) που είχαν στη Βουλή για τις διώξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις τελευταίες εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Νovartis, ο υπουργός Ανάπτυξης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είχαν και νέα αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, αυτή τη φορά με αφορμή τον ισχυρισμό του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και – χειρουργού ιατρού- ότι όσα έλεγε από πέρυσι για τα εμβόλια και την (αν)αποτελεσματικότητά τους, βγήκαν σωστά!

«Ανοίξτε μάτια σας και δείτε τι από όσα είπα από πέρυσι για εμβόλια και πανδημία και αποτελεσματικότητα φαρμάκων, βρείτε ένα που δεν ισχύει. Εγώ τελείωσα Ιατρική και όχι Ιστορικό Αρχαιολογικό», ήταν η φράση του Παύλου Πολάκη προς απάντηση του χαρακτηρισμού του από τον υπουργό ως άτυπο αρχηγό των αντιεμβολιαστών ανά την Ελλάδα.

«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο Πολάκης. Μιλάει για την ιβερμεκτίνη, τα μονοκλωνικά, τα αντιικά αλλά όχι για τα εμβόλια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει σε άλλο σημείο της παρέμβασή του απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οταν όλοι ξέρουμε ότι ο σκληρός δείκτης θανάτων ανα εκατομμύριο πληθυσμού συνδέεται με τον εμβολιασμό πώς αφήνετε στην Βουλή τον αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος να μιλήσει για αυτό τον δείκτη;»

Από την παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή δεν έλειψε η αναφορά στο κάλεσμα (εδώ) που απηύθυνε διαδικτυακά (μέσω Facebook) ο κ. Πολάκης για συγκέντρωση συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τέσσερα κακουργήματα, εκδότη-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, και την ανταπόκριση (εδώ) που είχε την Τετάρτη έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου τελικά συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες αλληλέγγυοι – κυρίως στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σας συγχαρώ κ. Πολάκη. Επιτυχημένη η συγκέντρωση που κάνατε χθες για τον κ. Βαξεβάνη. Κοσμοσυρροή που συζητιέται. Δεν μπορούν να προχωρήσουν τα αυτοκίνητα από τα περίπου 32 άτομα που συγκεντρώθηκαν», ανέφερε ειρωνικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ηταν καλή η χθεσινή συγκέντρωση για να δούμε πόσος είναι ο πραγματικός ίσκιος του καθενός γιατί σας τυφλώνουν τα Facebook και τα Twitter. Σήμερα, διάβαζα το άρθρο του κ. Κούλογλου για τον κ. Πολάκη. Πίστευα ότι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν την πρόνοια να τον εξαφανίσουν για το επόμενο διάστημα. Πως δεν θα μας έκαναν τόσο εύκολη την πολιτική αντιπαράθεση φέρνοντας τον κ. Πολάκη εδώ. Πίστευα ότι δεν θα αφήνατε τον κ. Πολάκη να μας μιλήσει για τον πιο σημαντικό δείκτη που αφορά τους θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού», παρατήρησε ο υπουργός απευθυνόμενος στα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν δείτε την εξέλιξη του δείκτη νεκρών ανα εκατομμύριο θα διαπιστώσετε ένα σημείο καμπής. Μια καμπή που ταυτίζεται με την έναρξη των εμβολιασμών. Οι χώρες που μας ξεπέρασαν στο εμβολιαστικό επίπεδο βελτίωσαν τον συγκεκριμένο δείκτη. Οι χώρες που δεν πήγαν καλά στους εμβολιασμούς επιδείνωσαν τον δείκτη αυτό. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο Πολάκης. Μιλάει για την ιβερμεκτίνη, για τα μονοκλωνικά, αντιιικά αλλά όχι για τα εμβόλια. Ο κ. Πολάκης μας αποκάλυψε ότι η μητέρα του δεν έκανε την 3η δόση. Όταν λοιπόν ξέρουμε όλοι ότι ο σκληρός δείκτης συνδέεται με τον εμβολιασμό το να αφήνεις στην Βουλή τον αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα να μιλά για αυτό το δείκτη προς τον οποίο έχει και ίδιος προσωπική ευθύνη, πάει πολύ», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι δυνατόν για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος είναι αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν υπάρχει καμία αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος. Η κυβέρνηση κατάφερε να φτιάξει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα εμβολιασμού στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι στον δημόσιο διάλογο ακούγονται και απόψεις όπως αυτές του κ. Πολάκη. Και σίγουρα γνωρίζετε τις αναρτήσεις του. Μην βγάζετε την ουρά σας έξω απ αυτή την ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη τεράστια γιατί άφησε αυτόν τον άνθρωπο να διαχύσει στην κοινωνία το δηλητήριο. Έχετε πάρει και εσείς ανθρώπους στο λαιμό σας με αυτή την αδράνεια», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Παίρνοντας τον λόγο o κ. Πολάκης είπε στον υπουργό Ανάπτυξης:

«Την ιατρική την ασκώ 30 χρόνια και την ξέρω όσο λίγοι σε αυτή τη χώρα. Δεν είστε ικανός να γνωρίζετε τι έπαθε η μητέρα μου με τις δύο δόσεις και πότε προγραμματίστηκε η 3η. Μητέρα πρώην υπουργού – και έτσι έπρεπε να γίνει – πήγε στο νοσοκομείο για PCR γιατί είχε συμπτώματα . Επειδή έχει υποκείμενο νόσημα έπρεπε να υπάρξει PCR στην περίπτωση που απαιτούνταν χρήση μονοκλωνικών.

»Εγώ δεν έκανα ποτέ αυτό που κάνατε εσείς που μαζεύονταν καρκινοπαθείς έξω από το γραφείο σας και τους μοιράζατε ρουσφέτι θεραπείες. Για τις υπόλοιπες μομφές ανοίξτε μάτια σας και δείτε τι από όσα είπα από πέρυσι για εμβόλια και πανδημία και αποτελεσματικότητα φαρμάκων βρείτε ένα που δεν ισχύει. Εγώ τελείωσα Ιατρική και όχι Ιστορικό Αρχαιολογικό».

«Εύχομαι περαστικά στην μητέρα σας. Να είναι πάντα καλά και να την καμαρώνετε και να σας καμαρώνει. Το σχόλιό μου δεν αφορούσε την μητέρα σας αλλά εσάς. Όμως θέλω να απευθυνθώ στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά που έχει γράψει ο κ. Πολάκης και τα υποστήριξε πάλι αποτελούν θέση του κόμματος; Το να κάνετε ότι δεν ακούτε το καθημερινό δηλητήριο κατά των εμβολίων σας καθιστά υπεύθυνους», κατέληξε στο σχόλιό του για την τοποθέτηση Πολάκη ο κ. Γεωργιάδης. .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News