497
Ο Παύλος Πολάκης άκεφος στο Υπουργικό της Τετάρτης, το πρώτο μετά τα όσα συνέβησαν με το δάνειο των 100.000 ευρώ και το τηλεφώνημα στον Γιάννη Στουρνάρα | SOOC

Πολάκης: Ο «σαχλαμαρόμαγκας» που «θα έπρεπε να είχε πάει σπίτι του εδώ και καιρό»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 11:11
Ο Παύλος Πολάκης άκεφος στο Υπουργικό της Τετάρτης, το πρώτο μετά τα όσα συνέβησαν με το δάνειο των 100.000 ευρώ και το τηλεφώνημα στον Γιάννη Στουρνάρα
|SOOC

Πολάκης: Ο «σαχλαμαρόμαγκας» που «θα έπρεπε να είχε πάει σπίτι του εδώ και καιρό»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 11:11

Η διαχείριση του «φαινομένου Πολάκη» προβληματίζει εμφανώς το Μαξίμου. Ολο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να πάρουν αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μετά και τα όσα συνέβησαν με το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ και τις απειλές του κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Αναλυτές εκτιμούν ότι πλέον η παρουσία του στην κυβέρνηση δεν έχει θετικό πρόσημο για τους ψηφοφόρους, ιδίως εκείνους που υποτίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να προσεγγίσει με την πολυσυζητημένη στροφή του προς μια σοσιαλδημοκρατία α λα γκρέκα.

Μολονότι ακούστηκαν κάποιες φωνές στήριξης, όπως πχ. του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη που είπε ότι ο κ. Πολάκης «είναι έντιμος μέχρι αηδίας», το μήνυμα του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό για την όλη υπόθεση είχε διπλή ανάγνωση: ναι μεν επιτέθηκε κατά του κ. Στουρνάρα μιλώντας για «υπερεκτιμημένους τεχνοκράτες», αλλά από την άλλη εγκάλεσε τον αν. υπουργό Υγείας ότι παρασύρεται «σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά». Κοντολογίς έθεσε θέμα υπεραντίδρασης του κ. Πολάκη στην όλη ιστορία.

Το ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί «αντίπαλο» τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας δεν πρέπει να μας ξενίζει. Ακόμα και προτού ανέλθει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας ήθελε να διώξει τον κ. Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος και στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ό,τι μπορούσε για να του προκαλέσει προβλήματα (εδώ).

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται εμμέσως να νουθετεί τον κ. Πολάκη, για πρώτη φορά σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αφού μέχρι και λίγες πριν εβδομάδες υιοθετούσε δημοσίως και πλήρως το ύφος και το «δόγμα» του.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχει ενδιαφέρον και η νέα επίθεση που εξαπέλυσε η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά του αν. υπουργού Υγείας σε ένα άρθρο με τίτλο «Περί συμψηφισμών…», στο οποίο ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Σωτήρης Μανιάτης, γράφει χαρακτηριστικά: «Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αναμενόμενη αλλά λίγο θα έπρεπε να απασχολεί αν πρόκειται για υποκλοπή ή όχι, αν παραποιήθηκε ή όχι η συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα. Στην κυβέρνηση όμως, αλήθεια, θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές; Και θα το ρίξουν και πάλι στο “τι να κάνουμε, έτσι είναι ο χαρακτήρας του αλλά κάνει δουλειά και είναι έντιμος”; Βέβαια, θα μου πείτε το ύφος, το ήθος και η αμετροέπεια του κ. Πολάκη είναι γνωστά και θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, από τότε που εμφανίστηκε με προκλητικό τρόπο σε εκδήλωση στο υπουργείο του να καπνίζει! Αλλά αυτά προφανώς σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δυστυχώς…»

Το συγκεκριμένο άρθρο μοιάζει να ακολουθεί ένα άλλο κείμενο που έκανε αίσθηση στο οποίο η «Εφ. Συν.» χαρακτήριζε τον κ. Πολάκη ούτε λίγο ούτε πολύ «σαχλαμαρόμαγκα».

Το ζήτημα βέβαια είναι αν η «Εφ. Συν.» χτυπάει απλώς τον κ. Πολάκη ή είναι ένα γενικότερο μήνυμά της προς το περιβάλλον του κ. Τσίπρα. Αλλωστε δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να στηρίζει τον αγαπημένο του αν. υπουργό Υγείας.

Χαρακτηριστική η γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου για την «Καθημερινή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...