389
Ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε το καλό του κοστούμι για τη συνάντηση, πλην του κ. Πολάκη όμως, οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι τού γύρισαν την πλάτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Πολάκης-Κασσελάκης: Ραντεβού για δύο τελικά η σύσκεψη των «πέντε» στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2024, 13:07
Ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε το καλό του κοστούμι για τη συνάντηση, πλην του κ. Πολάκη όμως, οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι τού γύρισαν την πλάτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πολάκης-Κασσελάκης: Ραντεβού για δύο τελικά η σύσκεψη των «πέντε» στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2024, 13:07

Σε ραντεβού για δύο εξελίχθηκε τελικά η προταθείσα από τον Παύλο Πολάκη σύσκεψη των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, αφού στα γραφεία του κόμματος προσήλθαν το μεσημέρι της Πέμπτης μόνο ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης (φωτογραφίες διαδοχικά κάτω).

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος, δεν παρουσιάστηκαν, ενώ για κάποια στιγμή εθεάθη έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου (η παρουσία της οποίας στη συνάντηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις, λόγω του θέματος με τη διαρροή του «πόθεν έσχες», από την πλευρά Κασσελάκη).

Και αν στην περίπτωση του κ. Φάμελλου υπάρχει έστω και η «εύκολη» εξήγηση για την άρνησή του να παραβρεθεί στη συνάντηση –ήτοι να αποφευχθεί οιαδήποτε νομιμοποίηση της υποψηφιότητας Κασσελάκη με δεδομένο ότι επιδίωξη των «87» είναι να μην του αναγνωριστεί ούτε καν το δικαίωμα να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος– η απουσία του κ. Φαραντούρη και του Απόστολου Γκλέτσου (που εν τω μεταξύ προκάλεσε νέο γύρο ενδοοικογενειακών αντιπαραθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με την ατάκα του  για τις ιερόδουλες που θα ικανοποιούν τους νεαρούς μετανάστες) είναι μάλλον δύσκολο να αποδοθεί σε κάποια συγκεκριμένη επιδίωξη-στόχευση.

Σε μία τελευταία εξέλιξη πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε και ένα βήμα πίσω, «παγώνοντας» ουσιαστικά τη δικαστική προσφυγή του κατά του κόμματος για τη διαρροή του «πόθεν έσχες», καθώς όπως είπε,  έχει σε μεγάλο βαθμό ικανοποιηθεί ήδη από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος με τη δημοσιοποίηση και των υπολοίπων «πόθεν έσχες».

«Είναι σημαντικό να προβεί η Γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων. Δεν έχω θέμα με επιθέσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα… Θα ήταν καλό να προβεί σε μια έρευνα», δήλωσε έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, για να προσθέσει αναφορικά με τη μη προσέλευση των άλλων υποψηφίων:

 «Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και επίσης στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου που πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρα όλους, όχι επιλεκτική μεταχείριση».

Η συνέχεια στην έκτακτη Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, καθώς ακόμη και η προαναγγελθείσα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τελικά ανεβλήθη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...