317
|

Πολάκης: Γιατί έκανα το εμβόλιο τελικά

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 09:36

Πολάκης: Γιατί έκανα το εμβόλιο τελικά

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 09:36

Να εξηγήσει τα ανεξήγητα, δηλαδή πώς από εκεί που, καίτοι γιατρός, περιέγραφε από βήματος της Βουλής τον περασμένο Ιούνιο τα εμβόλια κατά της Covid-19 ως «μη δοκιμασμένα» και –σύμφωνα τουλάχιστον με τον Αδωνι Γεωργιάδη– συνιστούσε στον κόσμο να πάρει φάρμακα για άλογα, έφτασε τελικά να εμβολιαστεί και μάλιστα να το ανακοινώσει για λογαριασμό του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε ο Παύλος Πολάκης.

Με –τι άλλο;– μια ανάρτηση στο Facebook, ο πρώην αν υπουργός Υγείας επέμεινε ότι ο εμβολιασμός του, με το σκεύασμα της Pfizer, δεν ήταν αποτέλεσμα πίεσης, αλλά προσωπική επιλογή του και υποστήριξε ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο (όταν δηλαδή έλεγε ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί, παροτρύνοντας εμμέσως πλην σαφώς τους έλληνες πολίτες να τα αποφύγουν) είχε πει πως θα αποφασίσει τι θα κάνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης δεν περίμενε ως τον Οκτώβριο. Και συμπτωματικά ή μη, έκανε το εμβόλιο όταν η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, όπως είναι ο ίδιος, έληγε. Στην ανάρτησή του, βέβαια, υποστήριξε ότι εμβολιάστηκε αφού «μελέτησε» –λες και οι μελέτες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας δεν του αρκούσαν και μάλιστα δεν είχε κανένα πρόβλημα να τις αμφισβητεί.

Επίσης υποστήριξε ότι «ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο. Ισχυρίστηκα ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητά του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση».

Και ακολούθως σημείωσε ότι «η αλήθεια θα φανεί».

Ενα ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί δεν το ανακοίνωσε ο ίδιος και περίμενε τον κ. Τσίπρα να το αποκαλύψει σε μια συνέντευξη στην Πόπη Τσαπανίδου. Αλλά αυτό ίσως είναι κομμάτι της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ…

Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός του κ. Πολάκη είναι ένα όφελος για την εμβολιαστική εκστρατεία, η οποία είχε υπονομευτεί ακριβώς από την, αν μη τι άλλο, «επιφυλακτική» στάση διαφόρων ανθρώπων σαν τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...