373
Οι δυο ζωντανοί θρύλοι της ποπ/ροκ μουσικής Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ελτον Τζον θα εμφανιστούν, έστω και για λίγο, στο «Spinal Tap II: The End Continues» | KMazur/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Πολ ΜακKάρτνεϊ και Ελτον Τζον μαζί σε σίκουελ καλτ ταινίας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2025, 17:39
Οι δυο ζωντανοί θρύλοι της ποπ/ροκ μουσικής Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ελτον Τζον θα εμφανιστούν, έστω και για λίγο, στο «Spinal Tap II: The End Continues»
|KMazur/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Πολ ΜακKάρτνεϊ και Ελτον Τζον μαζί σε σίκουελ καλτ ταινίας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2025, 17:39

Το πρώτο teaser τρέιλερ της ταινίας «Spinal Tap II: The End Continues» περιλαμβάνει τους σερ Ελτον Τζον και σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ στο καστ του σίκουελ ενός από τα πιο άγρια και απολαυστικά mockumentaries στην ιστορία της ροκ, 31 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Το σύντομο κλιπ δείχνει ένα καλώδιο να συνδέεται σε ενισχυτή, με την ένταση του ήχου στο 11 – μια αναφορά στον χαρακτήρα του Νάιτζελ Ταφνέλ (τον οποίο ερμηνεύει ο ηθοποιός Κρίστοφερ Γκεστ), του κιθαρίστα της «πιο φασαριόζικης μπάντας στον πλανήτη», όπως είχαν χαρακτηριστεί οι Spinal Tap στο πρώτο ψευδοντοκιμαντέρ – oι συνήθεις ρυθμίσεις των ενισχυτών στις ροκ συναυλίες τερματίζουν στο 10.

Το τρέιλερ αποκαλύπτει ότι η πρεμιέρα του σίκουελ θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το δεύτερο μέρος της καλτ ταινίας του 1984 θα σηματοδοτήσει τη νέα συνεργασία του καστ της πρώτης –Κρίστοφερ Γκεστ, Μάικλ Μακίν και Χάρι Σίρερ– με τον βραβευμένο σκηνοθέτη της Ρομπ Ράινερ.

Το κλιπ, που περιλαμβάνει το τραγούδι «Stonehenge» από την προηγούμενη ταινία, αποκαλύπτει ότι η νέα ταινία θα ανεβάσει την ένταση του ήχου «στο 11», προσθέτοντας ότι οι ζωντανοί θρύλοι της ποπ/ροκ μουσικής Ελτον Τζον και Πολ ΜακKάρτνεϊ, καθώς και οι σούπερ σταρ της κάντρι Γκαρθ Μπρουκς και Τρίσα Γίεργουντ, θα κάνουν μικρές εμφανίσεις.

Το καστ της ταινίας θα περιλαμβάνει επίσης τον καναδό τραγουδιστή Πολ Σέιφερ, τη σταρ της τηλεοπτικής σειράς «The Nanny » και πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών Φραν Ντρέσερ και τους βρετανούς κωμικούς Νίνα Κόντι, Κέρι Γκόντλιμαν και Κρις Αντισον. Στο κύριο καστ, ο Μακίν υποδύεται τον τραγουδιστή Ντέιβιντ Σεντ Χάμπινς, ο Σίρερ τον μπασίστα Ντέρεκ Σμολς και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ρομπ Ράινερ, τον σκηνοθέτη του «ντοκιμαντέρ» για την μπάντα, Μάρτι Ντιμπέρτζι.

Η αρχική ταινία, ένα «ροκ Δισκοπότηρο» για τους σινεφίλ, σατιρίζει τα χαρντ ροκ συγκροτήματα για τη συμπεριφορά τους στα παρασκήνια των συναυλιών, τα γελοία ντυσίματα και τους τακτικούς καβγάδες τους. Οι κριτικοί κινηματογράφου είχαν επαινέσει το φιλμ για τον επιτυχημένο τρόπο διακωμώδησης της ροκ κουλτούρας.

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, ο Ράινερ και το καστ της ταινίας άσκησαν μήνυση κατά του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi και της θυγατρικής του εταιρείας παραγωγής ταινιών, StudioCanal, διεκδικώντας εκατομμύρια ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι το στούντιο παρακρατούσε κέρδη από την ταινία, τη μουσική και τα εμπορεύματά της. Η αγωγή διευθετήθηκε το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...