553
Ανγκελα Μέρκελ - Βλαντίμιρ Πούτιν τις προάλλες στο Κρεμλίνο. Ποιος τόλμησε να ενοχλήσει την καγκελάριο; | Sputnik/Evgeny Odinokov/Kremlin via REUTERS

Ποιος τόλμησε να τηλεφωνήσει στην καγκελάριο ενώπιον του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2021, 14:58
Ανγκελα Μέρκελ - Βλαντίμιρ Πούτιν τις προάλλες στο Κρεμλίνο. Ποιος τόλμησε να ενοχλήσει την καγκελάριο;
|Sputnik/Evgeny Odinokov/Kremlin via REUTERS

Ποιος τόλμησε να τηλεφωνήσει στην καγκελάριο ενώπιον του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2021, 14:58

Είναι το ερώτημα της εβδομάδας: Ποιος θα τολμούσε να καλέσει την πιο ισχυρή πολιτικό στην Ευρώπη στη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν;

Ο Πολ Ντάλισον προσπαθεί μέσα από την σατιρική στήλη «Declassified» που γράφει κάθε εβδομάδα στο Politico, να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα.

Το τηλέφωνο της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ κουδούνισε στη διάρκεια των συνομιλιών με τον ρώσο πρόεδρο την Παρασκευή στη Μόσχα, με σημαντικά θέματα, όπως το Αφγανιστάν και το Nord Stream 2, στην ατζέντα. Η καγκελάριος, όπως δείχνει το βίντεο κάτω, δεν φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένη. Εβγαλε τη συσκευή από την τσέπη της, έριξε μια περιφρονητική ματιά και έσυρε το δάχτυλο στην οθόνη για να τερματίσει την κλήση (ή όρισε ημερομηνία αν ήταν στην πραγματικότητα Tinder, πράγμα που σίγουρα δεν ήταν), σχολιάζει ο Ντάλισον.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η Μέρκελ έχει έναν αρκετά τυπικό ήχο κλήσης και όχι το “Looking for Freedom” ή “Thot Shit” του David Hasselhoff από τη Megan Thee Stallion, μας πληροφορεί ο αρθρογράφος.

Χωρίς αμφιβολία, ο Πούτιν – ο οποίος κάποτε έφερε τον… μεγαλόσωμο σκύλο του, την Κόνι, σε μια συνάντηση με τη Μέρκελ με σαφή σκοπό να την κάνει να νιώσει άβολα – διασκέδασε πολύ.

Ποιος τηλεφώνησε λοιπόν στη Μέρκελ; Ο Ντάλισον ρίχνει στο τραπέζι μερικά ονόματα.

Aρμιν Λάσετ: Ο χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος για τη θέση της καγκελαρίου στις γερμανικές εκλογές του επόμενου μήνα πιάστηκε να γελάει κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε πλημμυρισμένη κοινότητα. Δεν ήταν καλή εικόνα. Και συνέχισε με αναξιοπρέπεια να τον χλευάζει η… κινητή κρίση της μέσης ηλικίας, ο Ελον Μασκ – για να μην ξεχνάμε, έναν άντρα που ονόμασε το παιδί του… X Æ A-12 Ε.
Ισως ο Λάσετ ζητούσε συμβουλές για να αποφύγει κάποια άλλη γκάφα.

Ντόμινικ Ράαμπ: Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να φαίνεται απίθανο να τηλεφώνησε στη Μέρκελ, αλλά χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να λάβει. Ο Ράαμπ δέχεται αυξανόμενη πίεση για να παραιτηθεί, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ανέθεσε ένα τηλεφώνημα με τον αφγανό υπουργό Εξωτερικών σε έναν κατώτερο υπάλληλο ενώ έκανε διακοπές στην Κρήτη. Στο πλαίσιο της αντεπίθεσης του, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Ράαμπ στο γραφείο του να δουλεύει μανιωδώς με τα τηλέφωνα (ή με έξαλλη παραγγελία για πίτσα, δεν είναι σαφές). Ισως έκανε εξάσκηση πριν καλέσει τη Μέρκελ.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μπορούσε να είχε επικοινωνήσει με τη Μέρκελ πριν από τη συνάντησή τους το Σαββατοκύριακο (“Γεια σου Αντζελα, μόλις επιβεβαίωσα την πρόσκλησή μου στο ημερολόγιο του Outlook”). ΄Η, θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα διαταράξει την κουβεντούλα του με τον εχθρό του, τον Πούτιν- όπως κάνετε όταν ο κρυφός έρωτάς σας είναι σε ραντεβού με έναν άντρα που μισείτε.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Θα μπορούσε να ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Το 2017, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, χτύπησε το παλιό Nokia του Γιούνκερ. Ο Λουξεμβούργιος  υπέθεσε ότι τηλεφωνούσε η σύζυγός του και, σε αντίθεση με τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος απάντησε στο τηλέφωνο όταν η σύζυγός του τηλεφώνησε στη μέση μιας εκστρατείας το 2007 στην Εθνική Ενωση Οπλων, ο Γιούνκερ αρνήθηκε την κλήση. Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι ήταν η Μέρκελ και όχι η σύζυγός του αυτή που είχε σνομπάρει.

Γκέρχαρντ Σρέντερ: Ο προκάτοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία  σίγουρα γνωρίζει τις κινήσεις γύρω από μια ρωσική αίθουσα συσκέψεων. Ισως να ήθελε να της προσφέρει κάποια δουλειά κοντά του στο διοικητικό συμβούλιο των αγωγών Nord Stream, που του προσέφερε ο Πούτιν.

Ρωσική μυστική υπηρεσία: Οχι, δεν θα το έκαναν, έτσι δεν είναι; Οχι όσο ήταν στο δωμάτιο εκείνος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...