335
Αγαλμα του Ναπολέοντα έξω από το Μέγαρο των Απομάχων, γνωστό ως Les Invalides, που βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού | shutterstock

Ποιος θα γίνει σωσίας του Ναπολέοντα (και μόνιμος κάτοικος της Αγίας Ελένης);

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 21:44
Αγαλμα του Ναπολέοντα έξω από το Μέγαρο των Απομάχων, γνωστό ως Les Invalides, που βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού
|shutterstock

Ποιος θα γίνει σωσίας του Ναπολέοντα (και μόνιμος κάτοικος της Αγίας Ελένης);

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 21:44

Δυο άνδρες προβάλλονται ως οι επικρατέστεροι για την θέση του επίσημου σωσία του Ναπολέοντα -μια θέση που συνοδεύεται από μόνιμη διαμονή στην Αγία Ελένη, στον τόπο εξορίας και θανάτου του σπουδαίου γάλλου στρατηλάτη, αλλά χωρίς αμοιβή, με μόνο κέρδος… το ονόρε και τις δημόσιες σχέσεις.

Ο πρώτος είναι ο Βρετανός Φιλ Χότζες, ένας ερασιτέχνης ιστοριοδίφης και ηθοποιός από το Κεντ που στις συμμετοχές του σε αγγλικές και αμερικάνικες παραγωγές υποδύεται συνήθως τον σκληροτράχηλο στρατιώτη.

Όπως αναφέρουν οι Times, ο Χότζες είναι ένας από τα τουλάχιστον 15 άτομα από όλο τον κόσμο που έχουν υποβάλει αίτηση για τον τίτλο του σωσία του Βοναπάρτη, ο οποίος πέθανε στο απομακρυσμένο νησί του Βορείου Ατλαντικού το 1821.

Και αυτό καθώς οι υπεύθυνοι του ντόπιου… ΕΟΤ στο νησί, βρετανική κτήση με πληθυσμό 4.500 ατόμων, αναζητούν κάποιον να υποδυθεί τον αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια μιας σειράς εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το 2021, την 200ή επέτειο από το θάνατό του, σε ηλικία 51 ετών.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Ναπολέοντα θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.

Αυτό που θα παίξει ρόλο στην τελική επιλογή δεν είναι μόνο η φυσιογνωμική ομοιότητα με τον Ναπολέοντα, αλλά και το… ύψος, καθώς ο στρατηλάτης θεωρείται από τους ιστορικούς πως ήταν κάπου μεταξύ 1.62 και 1.66, οπότε ο υποψήφιος δεν μπορεί να είναι με τίποτα άνω του 1.70.

Ο Φιλ Χότζες, ιστοριοδίφης και ερασιτέχνης ηθοποιός

Ως άμεσος ανταγωνιστής του είναι ο 52χρονος συμβολαιογράφος Ραφαέλ Βαΐνι από το Μπουένος Αϊρες.

Και οι δύο διαθέτουν ίδιο ύψος – γύρω στο 1.69 – όμως το πλεονέκτημα του Αργεντινού είναι πως έχει ήδη υποδυθεί τον Ναπολέοντα σε πάνω από 20 κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές στη χώρα του.

Αμφότεροι πάντως θεωρούν τον εαυτό τους ως ιδανικούς για τον ρόλο του σωσία, ο οποίος θα είναι άμισθος, με την Τζαστίν Γκριν, επίτροπο Τουρισμού της Αγίας Ελένης, να δηλώνει ότι στον νέο Ναπολέοντα θα πληρώσουν αποκλειστικά και μόνο τα έξοδα ταξιδιού και μετακίνησης.

O Αργεντινός Ραφαέλ Βαΐνι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...