524
| INTIMEnews

Ποιος θα αναλάβει τελικά υπουργός Πολιτικής Προστασίας;

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 10:46
|INTIMEnews

Ποιος θα αναλάβει τελικά υπουργός Πολιτικής Προστασίας;

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 10:46

Η ανακοίνωση της σύστασης υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο θα υπάγεται και το Πυροσβεστικό Σώμα, ήταν η κεντρική αλλαγή που θα έφερνε ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός και παρ΄όλο που έπεσε βαριά η σκιά της εμπλοκής με τον ναύαρχο Αποστολάκη, στην κυβέρνηση έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας.

Η απόφαση μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις, δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα πόδια ο ναύαρχος, ξεκαθάρισε με το γνωστό του ρητορικό ύφος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, για να ακολουθήσει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για το πρόσωπο που θα αναλάβει τελικά επικεφαλής στο νέο υπουργείο.

«Η άποψή μας είναι ότι η Πολιτική Προστασία θέλει ακόμα περισσότερη αναβάθμιση, από αυτή που μέχρι τώρα έμπρακτα είχε αναδείξει η κυβέρνησή μας. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τηλεόραση του Οpen.

«Ο κ. Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση να γίνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε», επανέλαβε ο κ. Οικονόμου για το «σίριαλ» – όπως εξελίχθηκε- της (μη) υπουργοποίησης του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Ο Πρωθυπουργός, πρόσθεσε, έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να διχάσει. Η Πολιτική Προστασία είναι ουσιαστικό πολιτικό θέμα πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, αλλά η πρόταση Μητσοτάκη «τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου.

Γεραπετρίτης: Στις επόμενες ημέρες ο νέος υπουργός

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, προσδιόρισε για τις «επόμενες ημέρες» τη σχετική ανακοίνωση για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι ο κ. Αποστολάκης είχε δεχθεί τη θέση του υπουργού, είχε, μάλιστα, προχωρήσει, σε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, σε λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο, όπως είπε. Και, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για καιροσκοπισμό και βαθύτατη πολιτική υποκρισία, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση είναι «μια κυβέρνηση ανοιχτή, εμπροσθοβαρής, χωρίς στεγανά, χωρίς διχαστικά μηνύματα, μια κυβέρνηση που μπορεί να φέρει την Ελλάδα πιο μπροστά».

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε γνωστό ότι «σε απολύτως άμεσο χρόνο, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα υπάρξει ανακοίνωση για την Πολιτική Προστασία, για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της. Θα πρόκειται για πρόσωπο με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά, το οποίο θα αναλάβει να φέρει την πολιτική προστασία ένα βήμα πιο μπροστά», αποκάλυψε προσθέτοντας όμως, «δεν παραμένει καθόλου ακέφαλη αυτή τη στιγμή η ύλη της Πολιτικής Προστασίας και τούτο γιατί ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτως ή άλλως εκ του Συντάγματος φέρει το σύνολο της ύλης, άρα ασκείται πλήρως η Πολιτική Προστασία. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου, που είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας, βρίσκεται στη θέση του και άρα υπάρχει πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας». Και, εν κατακλείδι, «ο Πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του πολύ συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες θα ανακοινώσει σε πολύ σύντομο διάστημα».

Σημείωση Protagon:  Στην κυβέρνηση θα πρέπει ίσως  να εξετάσουν ένα θέμα δευτερεύον μεν αλλά με σημειολογικό βάρος: θα υπάρχει υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μια ονοματοδοσία που έχει ήδη δημιουργήσει σύγχυση από την πρώτη στιγμή των ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...