779
Ο Νταγκ Εμχοφ και η Κάμαλα Χάρις κατεβαίνουν αγκαζέ από το Air Force Two στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουεαρ | Erin Schaff/Pool via REUTERS

Ποιος είναι ο Νταγκ Εμχοφ, που άφησε δουλειά $1 εκατ. για την Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 09:59
Ο Νταγκ Εμχοφ και η Κάμαλα Χάρις κατεβαίνουν αγκαζέ από το Air Force Two στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουεαρ
|Erin Schaff/Pool via REUTERS

Ποιος είναι ο Νταγκ Εμχοφ, που άφησε δουλειά $1 εκατ. για την Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 09:59

Από τη στιγμή που η σύζυγός του έλαβε το «πράσινο φως» από τον Τζο Μπάιντεν για να ξεκινήσει τον αγώνα της για το Οβάλ Γραφείο, ο Ντάγκλας (Νταγκ) Εμχοφ ανέλαβε πιο δυναμικό ρόλο και βγήκε στο προσκήνιο για να τη βοηθήσει να τερματίσει πρώτη.

Ο 59χρονος Εμχοφ, ο πρώτος Δεύτερος Κύριος και πρώτος εβραίος σύντροφος προέδρου ή αντιπροέδρου στα χρονικά του Λευκού Οίκου, εγκατέλειψε την πετυχημένη καριέρα του μεγαλοδικηγόρου στο Χόλιγουντ, για να υποστηρίξει τη Χάρις όταν ανέλαβε τη θέση της στο πλευρό του Μπάιντεν.

Απέφευγε όμως σε μεγάλο βαθμό, σημειώνουν οι Times, να σχολιάζει δημοσίως πολιτικά ζητήματα. Το τελευταίο διάστημα όμως, ανέλαβε την εκστρατεία της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά του αντισημιτισμού.

Οταν ο Τραμπ αποκάλεσε τη Χάρις «χαζή» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα, ο Εμχοφ απάντησε σε προεκλογική εκδήλωση σε κλινική αμβλώσεων στη Βιρτζίνια, λέγοντας: «Μόνο αυτό βρήκε να πει;». Και συνέχισε μιλώντας με πάθος για τα επιτεύγματα της αντιπροέδρου.

«Κοιτάξτε, ακούσατε χθες την αντιπρόεδρο να διατυπώνει πολύ ξεκάθαρα τα επιχειρήματά της κατά του Ντόναλντ Τραμπ» σημείωσε, αναφερόμενος σε αυτά που είπε η Χάρις στην ομιλία της, ότι στην καριέρα της ως εισαγγελέας έχει κυνηγήσει «αρπακτικά» και «απατεώνες» και γι’ αυτό γνωρίζει «τύπους σαν τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Εμχοφ τόνισε ότι η Χάρις είπε τα πράγματα με το όνομά τους και ξεκαθάρισε τη θέση της. «Αλλά έθεσε επίσης ένα όραμα για το μέλλον, ένα όραμα όπου θα υπάρχει ελευθερία, όπου δεν θα χρειάζεται να μιλάμε για αυτά τα σημερινά ζητήματα σε αυτό το κολαστήριο μετά την απόφαση Ντομπς, που δημιούργησε ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Νταγκ Εμχοφ ψιθυρίζει κάτι στο αυτί της Κάμαλα Χάρις καθώς παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, την 4η Ιουλίου (REUTERS/Elizabeth Frantz)

Η απόφαση Ντομπς του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2022, στην οποία αναφέρθηκε, έβαλε τέλος στο καθολικό δικαίωμα πρόσβασης στην άμβλωση, επιτρέποντας σε κάθε Πολιτεία να ορίζει τους δικούς της νόμους.

Από τότε 14 Πολιτείες έχουν νομοθετήσει την απαγόρευση των αμβλώσεων –κάποιες, μάλιστα, ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού–, ενώ άλλες επτά περιορίζουν αυστηρά τις αμβλώσεις στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

«Πρέπει, λοιπόν, να αγωνιστούμε κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των ψεμάτων του, της παράβασης καθήκοντος, της υποκίνησης εξέγερσης και όλων αυτών των άλλων πραγμάτων. Θα το κάνουμε αυτό ξεκάθαρο» τόνισε.

Ερωτας με την πρώτη ματιά

Ο Εμχοφ και η Χάρις είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι και το δείχνουν σε κάθε τους βήμα. Γνωρίστηκαν πριν από 11 χρόνια στην Καλιφόρνια, όπου έμεναν και οι δύο, όταν ήταν 48 ετών, σε ένα ραντεβού στα τυφλά που είχε κανονίσει μια κοινή τους φίλη. Τα πήγαν πολύ καλά «από την πρώτη ματιά» και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο.

Ο Νταγκ Εμχοφ και η Κάμαλα Χάρις στο Pride της Ουάσινγκτον το 2021 (EPA/TASOS KATOPODIS)

Η Χάρις, βέβαια, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο CBS News το 2020 ότι δεν ήταν «ακριβώς» ραντεβού στα τυφλά. «H καλύτερή μου φίλη το κανόνισε και μου είπε να την εμπιστευτώ. Μου είπα μάλιστα να μην τον αναζητήσω στο Google, αλλά εγώ το έκανα».

Ο Εμχοφ, από την πλευρά του, εντυπωσιάστηκε από την πρώτη στιγμή και της έστειλε ένα μήνυμα ενώ βρισκόταν σε αγώνα των Λέικερς, για ένα δεύτερο ραντεβού. Το επόμενο πρωί της τηλεφώνησε και της άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή. «Αφησα αυτό το γελοίο φωνητικό μήνυμα, το οποίο έχει αποθηκεύσει και το ξαναπαίζει στην επέτειό μας κάθε χρόνο» είπε ο Εμχοφ. «Νόμιζα ότι δεν θα απαντούσε, αλλά…».

Ο ίδιος υπήρξε πάντα υποστηρικτικός σε ό,τι έκανε, είτε ως γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, είτε ως γερουσιαστής, είτε ως αντιπρόεδρος. Μια φορά μάλιστα, το 2019, δεν δίστασε να ορμήσει στη σκηνή όπου μιλούσε η Χάρις όταν την πλησίασε απειλητικά ένας ακτιβιστής. Τον έσυρε μακριά μαζί με τους άνδρες της ασφάλειάς της.

Ο Εμχοφ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ, προτού η οικογένειά του μετακομίσει στην Καλιφόρνια όταν ήταν 17 ετών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Gould του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας το 1990 και εργάστηκε σε διάφορες νομικές εταιρείες προτού ενταχθεί στην DLA Piper ως εταίρος το 2017, κερδίζοντας έως και 1,2 εκατ. δολάρια ετησίως.

Εχει έναν γιο και μια κόρη από τον πρώτο του γάμο με την παραγωγό ταινιών Κέρστιν ΜάκΚλιν, ο οποίος έληξε το 2008. Η ΜάκΚλιν και η Χάρις έχουν πολύ καλή σχέση, μάλιστα η πρώτη στηρίζει με πάθος την αντιπρόεδρο στα social media.

Τα τελευταία χρόνια ο Εμχοφ διδάσκει στο Νομικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν στην Ουάσινγκτον και δεν κρύβει ότι του λείπει η δουλειά του ως δικηγόρος. Ερωτηθείς για τον ρόλο του στο πλάι της Χάρις από εφημερίδα της Νότιας Κορέας το 2022, δήλωσε: «Το να βοηθάς τις γυναίκες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στους σημαντικούς ρόλους τους είναι ανδρικό καθήκον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...