274
Ο Φώτης Καφαράκης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, ανακοινώνει στον Γιώργο Κουβαρά τους έξι δημοσιογράφους της τηλεμαχίας | YouTube/ERT

Ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 23:06
Ο Φώτης Καφαράκης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, ανακοινώνει στον Γιώργο Κουβαρά τους έξι δημοσιογράφους της τηλεμαχίας
|YouTube/ERT

Ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 23:06

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε από το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Την Τετάρτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η οποία θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία της 10ης Μαΐου, έγινε η παρουσίαση του  νέου newsroom της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και του υπερσύγχρονου Στούντιο 4: εκεί θα βρεθούν οι αρχηγοί των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης αντιμέτωποι με ισάριθμους δημοσιογράφους από τα ιδιωτικά κανάλια, συν τον συντονιστή του ντιμπέιτ από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Φώτης Καφαράκης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο και στον Γιώργο Κουβαρά, ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης (και όχι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου), το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης (και όχι η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, Ματίνα Παπαδέα), τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα αναλάβει ο κ. Κουβαράς, παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνατηθούν οι εν λόγω δημοσιογράφοι στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρεις της τηλεμαχίας και πιθανότατα να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Οι θεματικές ενότητες στην τρίωρη τηλεμαχία που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., θα είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια.

Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...