273
Το άγαλμα του Μπεστ και από πίσω η αδελφή του και ο συμπαίκτης και φίλος του, παλαίμαχος τερματοφύλακας Πατ Τζένινγκς | Facebook

Ποιο άγαλμα είναι χειρότερο, του Ρονάλντο ή του Τζορτζ Μπεστ;

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 22:29
Το άγαλμα του Μπεστ και από πίσω η αδελφή του και ο συμπαίκτης και φίλος του, παλαίμαχος τερματοφύλακας Πατ Τζένινγκς
|Facebook

Ποιο άγαλμα είναι χειρότερο, του Ρονάλντο ή του Τζορτζ Μπεστ;

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 22:29

«Maradona good, Pelé better, George Best».

Με αυτό το γνωστό στους ποδοσφαιρόφιλους σύνθημα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το πρωί – ανήμερα των γενεθλίων του – τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τζορτζ Μπεστ στο Γούντσορ Παρκ στο Μπέλφαστ.

Εκατοντάδες Βορειοϊρλανδοί συγκεντρώθηκαν την ημέρα που ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα γίνονταν 73 ετών για να παρακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια που πραγματοποίησε ο πρώην τερματοφύλακας της χώρας και προσωπικός φίλος του Μπεστ, Πατ Τζένινγκς, μαζί με την αδερφή του παίκτη, Μπάρμπαρα ΜακΝάρι.

«Ο Μπεστ ήθελε να τον θυμόμαστε για το ποδόσφαιρο και αυτό καταφέραμε να δημιουργήσουμε», τόνισε ο δημιουργός του αγάλματος, Τόνι Κάρι.

«Ο Τζoρτζ ήταν ένας άνθρωπος του λαού και να τον βάλουμε πάνω σε ένα βάθρο τον απομακρύνει από τον κόσμο αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας πολύ προσιτός άνθρωπος», επεσήμανε ο Κάρι.

Ο Μπεστ με την φανέλα της εθνικής του ομάδας

Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε πραγματικό… πάρτι, από τα σχόλια όσων θεωρούν πως το άγαλμα όχι απλά δεν μοιάζει καθόλου με τον Μπεστ, αλλά μέχρι… προσβάλλει και την μνήμη και την προσφορά του.

«Ποιος φιλοτέχνησε το άγαλμα; Αυτός που έκανε και την προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο;», αναρωτήθηκε κάποιος στο Twitter.

Ο Κριστιάνο και η, κατά γενική ομολογία αποτυχημένη, προτομή του

Η προτομή του πορτογάλου αστέρα φιλοτεχνήθηκε το 2017, για τις ανάγκες της μετονομασίας του αεροδρομίου της Μαδέιρα σε «Αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο».

Ο γλύπτης της προτομής, Εμανουέλ Σάντος, χαρακτηρίστηκε από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως άσχετος και ατάλαντος και πολλοί έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλήσουν για «προσβολή» στο πρόσωπο του πορτογάλου παίκτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...