293
Μηνύματα που είχαν αφήσει οι γονείς των θυμάτων στα Τέμπη, όπου στις 28 Φεβρουαρίου 2023 βρήκαν φρικτό θάνατο δεκάδες νέοι | INTIMENEWS

Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 14:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/02/2024, 14:45
Μηνύματα που είχαν αφήσει οι γονείς των θυμάτων στα Τέμπη, όπου στις 28 Φεβρουαρίου 2023 βρήκαν φρικτό θάνατο δεκάδες νέοι
|INTIMENEWS

Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 14:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/02/2024, 14:45

Την πόρτα του γραφείου του εφέτη-ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη, ο οποίος χειρίζεται την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, επρόκειτο να περάσουν την Τρίτη 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που διετέλεσαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι με ειδικές θέσεις στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, από το 2016 έως και το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος κατηγορείται για τις χωματουργικές εργασίες που έγιναν στο σημείο της τραγωδίας, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων και την απομάκρυνση των βαγονιών των μοιραίων αμαξοστοιχιών.

Ο πρώην περιφερειάρχης παραπέμπεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είχε ξεκινήσει μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας. Η μήνυση στρεφόταν και κατά παντός υπευθύνου για την απόφαση να αλλοιωθεί ο τόπος του δυστυχήματος.

Ο ίδιος ο κ. Αγοραστός πάντως, στο υπόμνημα που κατέθεσε, επιχείρησε να απεκδυθεί τις όποιες ευθύνες, ρίχνοντάς τες στην αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές.

Είχε ζητήσει να μην του ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, ισχυριζόμενος ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

H είδηση για την παραπομπή του κ. Αγοραστού, ενός προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ, προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις. Η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής Βορείου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως «η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη των υπευθύνων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...