243
| Twitter

Ποινική δίωξη στον 65χρονο που συνελήφθη για τη μεγάλη φωτιά στη Θάσο

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 22:03
|Twitter

Ποινική δίωξη στον 65χρονο που συνελήφθη για τη μεγάλη φωτιά στη Θάσο

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 22:03

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 65χρόνου από τη Θάσο που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί –από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας όπου κρατείται– στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ή να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επίσης, ο κατηγορούμενος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία για τα εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά από έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών Αρχών.

Ως προς το αδίκημα αυτό, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο χιλίων ευρώ.

Συνολικά 23 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 23 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Τσελεπάκος, στην Τρίπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι οριοθετημένη όπως επίσης και η πυρκαγιά στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Δωδεκάνησα, Χανιά και Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...