298
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ. Αποχώρησε τον περασμένο Μάιο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ποινική δίωξη κατά Φραγκιαδάκη για το επικουρικό των εργαζομένων της ΕΤΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 14:57
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ. Αποχώρησε τον περασμένο Μάιο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ποινική δίωξη κατά Φραγκιαδάκη για το επικουρικό των εργαζομένων της ΕΤΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 14:57

Ποινική δίωξη κατά του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη καθώς και μελών του ΔΣ της τράπεζας ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση του Λογαριασμού Επικούρησης Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ). Μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού περίπου 16.500 συνταξιούχοι της ΕΤΕ ελάμβαναν επικουρήσεις, οι οποίες διακόπηκαν στα τέλη του 2017.

Στον κ. Φραγκιαδάκη και σε μέλη του ΔΣ της τράπεζας καταλογίζεται ότι εξαπάτησαν υπαλλήλους που ακολούθησαν το πρόγραμμα της εθελουσίας αποχώρησης, τους οποίους διαβεβαίωσαν ότι θα λαμβάνουν το επικουρικό από τον ΛΕΠΕΤΕ.

Η μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει 82 συνταξιούχοι της Εθνικής για τους χειρισμούς της διοίκησης σε σχέση με τα χρήματα που βρίσκονταν στο ΛΕΠΕΤΕ έφτασε στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα διαφθοράς στα τέλη Μαρτίου 2018. Σε αυτή αναφερόταν ότι η ζημία μπορεί να φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και οι μηνυτές ζητούσαν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τη διαχείριση του λογαριασμού και ειδικότερα αν χρήματα από το ΛΕΠΕΤΕ χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Μάλιστα, όπως υποστήριζαν, ενδέχεται ο λογαριασμός να είχε λάβει δάνειο ώστε να αγοράσει μετοχές της Εθνικής, των οποίων η αξία υποχώρησε με αποτέλεσμα τη ζημία για τον ΛΕΠΕΤΕ, ενώ εξέφραζαν και ερωτηματικά σχετικά με το αν στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί χρήματα από τον λογαριασμό για τοποθετήσεις σε σύνθετα προϊόντα αυξημένου κινδύνου. Στα μέσα Μαρτίου, καταγγελία σχετικά με την υπόθεση της επικούρησης των συνταξιούχων πρώην εργαζομένων της Εθνικής και τη διακοπή της είχε κατατεθεί και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο ΛΕΠΕΤΕ, ως ταμείο επικούρησης των συνταξιούχων της Εθνικής, λειτουργούσε επί 68 χρόνια, μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, οπότε και διακόπηκαν οι παροχές. «Συνεστήθη παρά τη Εθνική Τραπέζη της Ελλάδος έντοκος κοινός ειδικός λογαριασμός υπό τον τίτλον “Λογαριασμός Επικουρήσεως Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης Της Ελλάδος” ο οποίος εγκριθείς υπό του γενικού συμβουλίου της τραπέζης ετέθη εν ισχύ από 1ης Οκτωβρίου 1949», αναφερόταν στο καταστατικό ίδρυσής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...