581
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 14:36
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 14:36

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημοσιογράφου –συμβασιούχου της ΕΡΤ– τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του (επίσης δημοσιογράφος στην ΕΡΤ) για ξυλοδαρμό.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο. Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή μετά από αίτημα του συνηγόρου του δημοσιογράφου, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος έως τότε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για την διενέργεια έρευνας όσον αφορά μη αυτόφωρες πράξεις, σε προγενέστερο χρόνο, του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του. Για τον σκοπό αυτό θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας ώστε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο: «Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος, έχει όμως προκληθεί, δεν είναι ακριβή τα δημοσιεύματα τα οποία έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει στον τύπο. Έχει προκληθεί και σε έναν καβγά όπως γνωρίζετε ποτέ δεν φταίει μόνο ένας. Οπότε θα έλεγα, “Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις”. Να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε την έκβαση. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα άνθρωπο βιοπαλαιστή, νέο παιδί, τα πράγματα αυτά δυστυχώς συμβαίνουν. Δεν υπάρχει καμία καταγγελία στην αστυνομία και θα ήθελα να πω και το εξής: Η κάθε πλευρά είτε του κατηγορουμένου είτε του εκκαλούντος, έχει να πει μια δική της ιστορία την οποία θα την κρίνουν τα δικαστήρια. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να λέει στο πλαίσιο της δικής του υπερασπιστικής γραμμής μια ιστορία. Tην έχει απωθήσει και όπως λέει ο ίδιος γιατί σας λέω δεν έχουμε φωτογραφίες και δεν έχουμε δει ακόμα τον φάκελο της δικογραφίας, το είδαμε στο γραφείο της εισαγγελέως, θα το πάρουμε τώρα από την έδρα. Έχει μια άτυχη στιγμή μου είπε ο ίδιος. Τώρα δεν μπορώ να σας πω, δεν θέλω να λέω πράγματα και ανακρίβειες. Γιατί τον χτύπησε και η ίδια, λέει ο ίδιος, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε ακόμα τον φάκελο της δικογραφίας. Πάντως επαναλαμβάνω ότι η κατηγορία για σήμερα είναι η απειλή στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας και όχι η απλή σωματική βλάβη. Είναι πλημμέλημα.

»Ναι είχαν έναν καβγά, όπως συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Τώρα καταλαβαίνεις στον καβγά λέει ο ένας μία κουβέντα, λέει ο άλλος μια άλλη κουβέντα, και έτσι δυστυχώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, έτσι μου έχει πει ο ίδιος, τώρα δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, δεν έχω πολλά να σας πω. Η υπόθεση αυτή είναι μια υπόθεση που ήρθε ξαφνικά, τώρα με την σύζυγο του είναι ακόμη παντρεμένος. Δεν έχουν λάβει διαζύγιο».

Το χρονικό

Η νεαρή κοπέλα μετέβη στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρεται να έχει χτυπηθεί από τον σύντροφό της στο πρόσωπο και στο σώμα και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο Tμήμα Eνδοοικογενειακής Bίας, προκειμένου να καταγγείλει τις πράξεις του συντρόφου της.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του καταγγελλόμενου, εως να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη. Η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας, και εκφράζει την πλήρη στήριξη της στη συνάδελφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από συμβασιούχο εργαζόμενο της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης αναφερθηκε επίσης στο θεμα της ΕΡΤ μιλώντας στο Action24 και ανέφερε ότι η διοίκηση πήρε αμέσως την αυτονόητη απόφαση και πως σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας με την Δικαιοσύνη να έχει τον τελικό λόγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...