249
|

Ποινή με… αναστολή στον Μπογδάνο: Τέτοια λάθη δεν θα ξαναγίνουν ανεκτά, η δήλωση Οικονόμου

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 12:57

Ποινή με… αναστολή στον Μπογδάνο: Τέτοια λάθη δεν θα ξαναγίνουν ανεκτά, η δήλωση Οικονόμου

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 12:57

Θέση για το θέμα που ενέσκυψε με τη ρατσιστική διαδικτυακή συμπεριφορά του βουλευτή της Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου, πήρε η κυβέρνηση, ύστερα από σιωπή ενός 24ωρου και ενώ η αντιπολίτευση απαιτούσε τη διαγραφή του από την ΚΟ τη ΝΔ, λόγω της πολυσυζητημένης πλέον ανάρτησής του με την οποία δημοσιοποιούσε τον κατάλογο παιδιών νηπιαγωγείου για να καταδείξει ότι τα περισσότερα έχουν «ξένο» όνομα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε σχετικά στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, δείχνοντας τρόπον τινά «κίτρινη κάρτα» στον κ. Μπογδάνο, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε φυσικά διαγραφή, ούτε αποδοκιμασία, απλώς η παρατήρηση ότι ο βουλευτής έκανε «ένα λάθος» που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, πόσο μάλλον των νέων παιδιών, των ανήλικων», είπε ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει:

«Η αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ΕΕ. Ακόμα περισσότερο είναι αδιαπραγμάτευη για μια φιλελεύθερη, δημοκρατική, κεντροδεξιά παράταξη όπως είναι η ΝΔ και είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή, λόγω και έργω.

Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ηταν ένα λάθος, μία πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας. Ηταν ένα λάθος που ο ίδιος αναγνώρισε μεν, απολογούμενος για το γεγονός ότι αναπαρήγαγε στοιχεία παιδιών που είχαν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...