193
| INTIMEnews

Ποια οχήματα θα μπαίνουν τελικά ελεύθερα στον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 16:08
|INTIMEnews

Ποια οχήματα θα μπαίνουν τελικά ελεύθερα στον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 16:08

Ολα τα ηλεκτρικά οχήματα, όσα κινούνται με φυσικό αέριο ή υγραέριο, τα υβριδικά, και τα ΙΧ με κινητήρα Εuro 6 (υπό την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2) θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας.

Yστερα από ενάμιση χρόνο, διάστημα κατά το οποίο το μέτρο είχε ανασταλεί ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να μετακινούνται με ΙΧ στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης της διασποράς της Covid-19, ο Δακτύλιος επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου.

Το ερώτημα που έμενε να απαντηθεί, ήταν τι θα γίνει με τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, τα οποία έως τώρα εξαιρούνταν από τους περιορισμούς της εκ περιτροπής κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελευθέρου Τύπου, η τελική απόφαση ελήφθη σε  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την οποία εξετάστηκε και το  ζήτημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Σήμερα το ισχύον σύστημα είναι από 7π.μ.-11π.μ., 2:30 μ.μ.-5 μ.μ. και 7μ.μ.-11μ.μ., με την εισήχηγη του υπουργείου Μεταφορών να περιορίζει το ωράριο τροφοδοδίας μόνο μέχρι τις 8 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ. Εξαιρέσεις διάρκειας μίας ώρας το μεσημέρι θα ισχύουν για μικρά φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα (πχ φάρμακα κ.α.).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...