265
Το mega-εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου) | Menelaos Myrillas /SOOC

Ποια εμβολιαστικά κέντρα κλείνουν, ποια θα παραμείνουν ανοιχτά

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 17:57
Το mega-εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου)
|Menelaos Myrillas /SOOC

Ποια εμβολιαστικά κέντρα κλείνουν, ποια θα παραμείνουν ανοιχτά

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 17:57

Τα επτά από τα 10 mega-εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, ενώ στα τρία μπαίνει λουκέτο. Αυτά που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά είναι το «Προμηθέας», του Περιστερίου, της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, της Πάτρας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων και των Χανίων.

Εκτός λειτουργίας τίθεται της Κέρκυρας από τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των mega-εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο.

Η δυναμικότητα του συστήματος την 1η Οκτωβρίου θα ξεπερνά τις 75.000 εμβολιασμούς την ημέρα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας, με δυνατότητα εντός 48 ωρών να αυξηθεί στις 140.000 εμβολιασμούς ημερησίως.

Σήμερα, εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 άτομα και από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Τη στιγμή αυτή, βρίσκονται σε ανάπτυξη 658 σημεία της χώρας με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί και εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν 2.800 εμβολιαστικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν 860 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 480 εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία της χώρας και 160 στους mega-εμβολιαστικούς σταθμούς.

Παράλληλα, αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση 224 Κινητές Ομάδες για κατ‘ οίκον εμβολιασμούς, 21 για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και oμάδες που εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, άστεγους, Ρομά, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω δράσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε μεγάλους οργανισμούς.

Από τον Αύγουστο έχει δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς της χώρας να ενταχθούν στο δυναμικό της επιχείρησης «Ελευθερία» και ήδη 165 ιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο σχεδιασμός της ανάπτυξης εμβολιαστικών κέντρων γίνεται με βάση προβλεπτικά μοντέλα και αρκετούς μήνες πριν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...