385
Ο Μάικ Πομπέο στο Ντουμπρόβνικ το πρωί της Παρασκευής. Η κροατική πόλη ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του, μετά την αναχώρησή του από την Κρήτη την περασμένη Τρίτη | Darko Bandic/Pool via REUTERS

Πομπέο: Δεν έχω κορονοϊό, αισθάνομαι φανταστικά, προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 13:33
Ο Μάικ Πομπέο στο Ντουμπρόβνικ το πρωί της Παρασκευής. Η κροατική πόλη ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του, μετά την αναχώρησή του από την Κρήτη την περασμένη Τρίτη
| Darko Bandic/Pool via REUTERS

Πομπέο: Δεν έχω κορονοϊό, αισθάνομαι φανταστικά, προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 13:33

«Προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση του προέδρου και της Πρώτης Κυρίας». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, αφού διεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι εξετάστηκε για Covid-19 και το τεστ του βγήκε αρνητικό. Η κάθε δήλωση πλέον μετράει, δεδομένου ότι ο 74ετής πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε καραντίνα έχοντας βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Και ο Μάικ Πομπέο είναι ο πέμπτος στη σειρά διοίκησης της χώρας, κάτι που θα ήταν αχρείαστη πληροφορία αν δεν τίθετο πλέον ζήτημα με την υγεία του πλανητάρχη και του περιβάλλοντός του.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι μίλησε με το γραφείο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

«Αισθάνομαι φανταστικά», διαβεβαίωσε ο Πομπέο τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση του από τη Ρώμη στο Ντουμπρόβνικ, λίγο πριν από την άφιξή του στην κροατική πόλη, τελευταίο σταθμό μικρής περιοδείας του στην Ευρώπη. Ως γνωστόν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν μέχρι την περασμένη Τρίτη στην Κρήτη, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας, ενώ μετά μετέβη στην ιταλική πρωτεύουσα και ακολούθησε το Ντουμπρόβνικ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε επανεξετάζει προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ασία για προληπτικούς λόγους.

«Μίλησα επίσης με το γραφείο του αντιπροέδρου (των ΗΠΑ Μάικ Πενς) σήμερα το πρωί», σημείωσε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην ασθένεια του Τραμπ. «Προφανώς και αυτό το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας».

Εφόσον ο Τραμπ δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος. Ωστόσο επειδή ο κορονοϊός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός και καθώς φαίνεται κυκλοφορούσε ευρέως στον Λευκό Οίκο, πολλοί φοβούνται σειρά μολύνσεων στην καρδιά της αμερικανικής διοίκησης και άρχισαν να αναζητούν τις προβλεπόμενες από το αμερικανικό σύνταγμα διαδικασίες αναπλήρωσης. Μετά τον Πενς, εφόσον απουσιάσζει ή αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, χρέη αναλαμβάνει η Νάνσι Πελόζι, η 80χρονη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και σημαίνουσα προσωπικότητα των Δημοκρατικών. Και μετά την Πελόζι, ο 87ετής αντιπρόεδρος της Γερουσίας, ο Τσακ Γκράσλι και έπειτα ο 56χρονος Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι το τεστ για τον νέο κορονοϊό το έκανε, όπως και η σύζυγός του, 20 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου στο Ντουμπρόβνικ.

Ο Πομπέο σημείωσε ότι είχε δει τελευταία φορά τον Τραμπ στις 15 Σεπτεμβρίου κατά την υπογραφή στον Λευκό Οίκο των δύο συμφωνιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ισραηλινό κράτος και το Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...