298
Ο Τζεφ Μπέζος χρηματοδοτεί την Blue Origin με 1 δισ. δολάρια τον χρόνο | EPA/BLUE ORIGIN HANDOUT

Πλήρωσε 28 εκατ. δολάρια για να ταξιδέψει με τον Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 14:50
Ο Τζεφ Μπέζος χρηματοδοτεί την Blue Origin με 1 δισ. δολάρια τον χρόνο
|EPA/BLUE ORIGIN HANDOUT

Πλήρωσε 28 εκατ. δολάρια για να ταξιδέψει με τον Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 14:50

Ένας (προφανώς) πλούσιος και για την ώρα ανώνυμος ταξιδιώτης πλήρωσε σε δημοπρασία 28 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει μια θέση για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της εταιρίας Blue Origin που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου.

Ο νικητής, του οποίου η ταυτότητα θα ανακοινωθεί έπειτα από μερικές εβδομάδες, επικράτησε σχεδόν 20 συμμετεχόντων στη διαδικτυακή δημοπρασία, που διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά. Τα τρία τελευταία λεπτά ήταν τα πιο «καυτά» της δημοπρασίας.

Η τιμή εκκίνησης της θέσης, δίπλα στον ιδρυτή της Amazon και τον αδελφό του Μαρκ και έναν τέταρτο ταξιδιώτη ήταν 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η πτήση, που θα είναι αυτοματοποιημένη και θα έχει διάρκεια μόλις 11 λεπτά, θα είναι η 16η, αλλά μόλις η πρώτη επανδρωμένη, για την εταιρεία του Μπέζος. Το διαστημικό όχημα θα εκτοξευτεί από το Βαν Χορν του Τέξας.

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν ύψος 1,52 με 1,93 μέτρα και βάρος 51 με 101, σημειώνει ο Guardian. Θα πρέπει ακόμη να ανέβουν επτά ορόφους στην πλατφόρμα εκτόξευσης μέσα σε 90 λεπτά και να μπορούν να μείνουν δεμένοι στο κάθισμα για 90 λεπτά χωρίς να χρειαστούν να πανε στην τουαλέτα.

Ακόμη πρέπει να είναι σε πολύ καλή σωματική κατάσταση -σχεδόν σαν πιλότοι- για να αντέξουν επιτάχυνση 5,5g (δηλαδή, 5,5 φορές το βάρος τους) κατά την επιστροφή και 3g για τουλάχιστον δύο λεπτά κατά την εκτόξευση.

Ο ιδρυτής της Amazon πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας 15 μέρες πριν από την πτήση. Σε ανάρτηση του στο Instagram έγραψε ότι ήταν παιδικό όνειρο να ταξιδέψει στο Διάστημα και ότι θα το πραγματοποιήσει με τον αδερφό του είναι ο καλύτερος του φίλος.

Οι βαθιές τσέπες του Μπέζος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, τού επιτρέπουν να χρηματοδοτεί την εταιρεία Blue Origin με ένα δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο από την προσωπική του περιουσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...