325
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες σε κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου – Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 13:04
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες σε κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου – Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 13:04

Το τέλος της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους έρχεται από την 1η Ιουνίου, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι ένα από τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που παραμένουν σε ισχύ στη χώρα μας, ενώ έχει αρθεί στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Χθες, Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαΐου το μέτρο παύει να ισχύει (εδώ).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real FM ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο σχεδιασμός για άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας προχωρά για την 1η Ιουνίου, εξηγώντας ότι θα παραμείνει υποχρεωτική για εσωτερικούς χώρους στους οποίους υπάρχει συνωστισμός.

Αλλωστε και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που είχε ανακοινωθεί στις 20 Ιουνίου, προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας έως τις 31 Μαΐου (εδώ), όμως το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να λάβει υπόψη του την πορεία της πανδημίας, προκειμένου να εφαρμόσει την άρση του μέτρου.

Οι εξαιρέσεις

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η χρήση της θα συνεχίσει σίγουρα να είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα.

«Είμαστε προσεκτικοί σε αυτό», τόνισε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η άρση της χρήσης μάσκας σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και ούτως ή άλλως η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες διεξάγονται κατά βάση σε ανοιχτούς χώρους, παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη Μαΐου.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Οσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση του ηλικιακού ορίου –σήμερα, τέταρτη δόση προαιρετικά κάνουν μόνο οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα– «εκτός αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, που δεν φαίνεται να συμβαίνει, από το ECDC».

Για το φθινόπωρο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει η τέταρτη δόση προαιρετικά για όλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...