248
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πλεύρης σε διοικητές νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά στους ασθενείς

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πλεύρης σε διοικητές νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά στους ασθενείς

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, μετά τις απανωτές καταγγελίες από συγγενείς ασθενών που έχασαν τη ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία, για παραμέληση καθηκόντων από την πλευρά γιατρών και νοσηλευτών.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις και τους παρότρυνε να βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών με ανθρωπιά.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε για πρώτη φορά πριν από περίπου έναν μήνα ΕΔΕ για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός τρίχρονου κοριτσιού στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, ΕΔΕ διέταξε και για τον θάνατο του 43χρονου στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πέθανε την 12η Απριλίου σύμφωνα με τους συγγενείς του, σε έναν διάδρομο χωρίς να το παρατηρήσει κανείς.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται με τους διοικητές των ΥΠΕ, εστίασε στις έρευνες πουν πρέπει να γίνουν, ώστε διαλευκανθούν όλα τα περιστατικά και τα πιθανά τους αίτια, προκειμένου να μη μείνουν σκιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων «να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά».

«Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου, αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε στους διοικητές των ΥΠΕ ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...