259
Η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να επιστρέψουν με δύο rapid test και με μάσκα υψηλής προστασίας», δήλωσε ο υπουργός (φωτ. αρχείου) | INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πλεύρης: Πώς θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 19:55
Η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να επιστρέψουν με δύο rapid test και με μάσκα υψηλής προστασίας», δήλωσε ο υπουργός (φωτ. αρχείου)
|INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πλεύρης: Πώς θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 19:55

Υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα επιστρέφουν από 1.1.2023 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ενημέρωσε την Τετάρτη τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι δεν απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση, αφού το μέτρο της απαγόρευσης δεν θα ανανεωθεί. Νωρίτερα την ίδια ημέρα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου είχε εισηγηθεί και τον τρόπο επιστροφής τους.

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγήθηκε «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να επιστρέψουν με δύο rapid test, με μάσκα υψηλής προστασίας, να διασφαλίζεται ότι το τεστ θα γίνεται προκειμένου να υπάρξει καταγραφή, να υπάρχει επιτήρηση της τήρησης των μέτρων από τη Διοίκηση», προσθέτοντας ότι η μη τήρηση των μέτρων «θα συνιστά και πειθαρχικό αδίκημα».

Για τους ανεμβολίαστους γιατρούς και ανεμβολίαστους νοσηλευτές η εισήγηση ήταν «να μη βρίσκονται σε ΜΕΘ και σε χώρους που υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, όπως είναι τα ογκολογικά τμήματα».

Στην ερώτηση που τέθηκε από βουλευτές τι μέλλει γενέσθαι με τις αμοιβές τους για το διάστημα που τέθηκαν εκτός υπηρεσίας, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει θέμα αμοιβών. Επιστρέφουν και αρχίζουν να πληρώνονται».

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το μέτρο, δεν έκρινε την τελευταία παράτασή του, διευκρίνισε εξάλλου ο Θάνος Πλεύρης.

Πότε σβήνεται το πρόστιμο

Επεσήμανε, δε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ότι στο νομοσχέδιο υπό συζήτηση –για την Ανακουφιστική Φροντίδα– προβλέφθηκε να «διαγράφεται το πρόστιμο στους άνω των 60 που δεν εμβολιάστηκαν και μετά την επιβολή του προστίμου εμβολιάστηκαν».

«Πραγματικά, είναι ένα σκληρό μέτρο. Δεν υπάρχει υπουργός που θέλει να βάζει πρόστιμα, αλλά έτσι ο εμβολιασμός πήγε από το 55% στο 80%. Μόλις προβλέφθηκε το πρόστιμο υπήρξαν 250.000 πολίτες που εμβολιάστηκαν σε αυτές τις ηλικίες. Αρα, το πρόστιμο ήταν αποτελεσματικό», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...