309
Ο υπουργός Υγείας στη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή την Τρίτη. Ηταν σαφής τόσο για τους πλαστογράφους υπαλλήλους όσο και για τη στάση της αντιπολίτευσης | INTIMEnews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλεύρης: Πλαστογραφία πιστοποιητικού εμβολιασμού σημαίνει απόλυση

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 10:12
Ο υπουργός Υγείας στη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή την Τρίτη. Ηταν σαφής τόσο για τους πλαστογράφους υπαλλήλους όσο και για τη στάση της αντιπολίτευσης
|INTIMEnews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλεύρης: Πλαστογραφία πιστοποιητικού εμβολιασμού σημαίνει απόλυση

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 10:12

Οπου εντοπίζονται περιστατικά «μαϊμού» πιστοποιητικών, «η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα», διεμήνυσε υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης (δείτε τη σχετική του ανάρτηση κάτω). Απαντώντας όμως στις ενστάσεις ότι η τροπολογία για τις κυρώσεις σε όσους εκδίδουν ή κάνουν χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού (ή/και νόσησης), ήταν τελικά ήπια αφού δεν προβλέπει ρητά την ποινή της απόλυσης (για τους δημόσιους λειτουργούς), θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, διευκρινίζοντας ότι «πλαστογραφία πιστοποιητικού σημαίνει απόλυση».

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά που εντοπίζεται ένα τέτοιο περιστατικό, είναι η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, η παραπομπή στο Πειθαρχικά με το ερώτημα της απόλυσης και μέχρι την έκδοση της τελικής αποφαση, η διαθεσιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα προχωρά και ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τον αυτουργό της πλαστογραφίας.

Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω, τόνισε ο κ. Πλεύρης, είναι ότι όσο βρίσκομαι στο υπουργείο, κανείς από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους δεν θα επιστρέφει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ο υπουργός Υγείας καυτηρίασε επίσης τη στάση της αντιπολίτευσης που επέλεξε να μην ψηφίσει την τροπολογία κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη.

«Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την τροπολογία για τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους ζητούν ή συμμετέχουν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι πρόκληση για το κράτος δικαίου. Η πολιτική μας βούληση σαφής. Καμία ανοχή στην παρανομία», παρατήρησε ο κ. Πλεύρης.

Για την Ιστορία, η τροπολογία ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση είπαν «όχι», το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ το ΚΙΝΑΛ απείχε απο τη διαδικασία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά», ήταν το σχόλιο από το γραφείο Τύπου της ΝΔ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...