221
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πλεύρης: Παράθυρο για διαγραφή του προστίμου στους άνω των 60 ετών που θα εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 19:40
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πλεύρης: Παράθυρο για διαγραφή του προστίμου στους άνω των 60 ετών που θα εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 19:40

Ανοιχτό άφησε, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το ενδεχόμενο να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, εφόσον κάνουν έστω και τώρα το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι ο εμβολιασμός των πολιτών. Η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί κίνητρο σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που θα πάνε τώρα να κάνουν το εμβόλιο και να μην πληρώσουν το πρόστιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την παράταση της ισχύος των μέτρων για την πανδημία.

Πάντως ο κ Πλεύρης υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του μέτρου, εξηγώντας πως βοήθησε ώστε η Ελλάδα να πιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους εμβολιασμένους.

«Το μέτρο έσωσε 300.000 ζωές που εμβολιάστηκαν μετά από αυτό. Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι και εκτιμώντας ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα αποκλιμακώνεται μπορούμε να το καταργήσουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε να μετρήσουμε σοβαρά πόσες ζωές σώθηκαν χάρη στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακόμα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι τα όποια μέτρα αποκλιμάκωσης αποφασιστούν, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από 15 Απριλίου μέχρι 31 Αυγούστου, θα είναι σε συνάρτηση με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Διευκρινίζεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισε να μην αρθεί κανένα μέτρο πριν από την Πρωτομαγιά (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...