216
Τμήμα διενέργειας PCR τεστ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πλεύρης: Μόνο με PCR η πιστοποίηση νόσησης και στους εμβολιασμένους

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 2 Δεκεμβρίου 2021, 13:41
Τμήμα διενέργειας PCR τεστ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πλεύρης: Μόνο με PCR η πιστοποίηση νόσησης και στους εμβολιασμένους

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 2 Δεκεμβρίου 2021, 13:41

Μόνο με PCR τεστ θα μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό ανοσίας, το οποίο προς το παρόν έχει ισχύ έξι μηνών, όλοι οι πολίτες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

«Με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί, προκειμένου να υπάρχει πιστοποιητικό νόσησης, θα πρέπει να γίνεται PCR μοριακός έλεγχος. Είναι καλύτερος έλεγχος γι’ αυτούς που νοσούν. Μπορεί κάποιος να μπαίνει σε καραντίνα με το self test και το rapid test, όμως πιστοποιητικό νόσησης δεν θα λαμβάνει αν δεν γίνει PCR», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης κατά την εξειδίκευση των μέτρων που είχε ανακοινώσει την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διευκρινίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είχε προτείνει στην κυβέρνηση να απαιτείται PCR τεστ μόνο στους ανεμβολίαστους, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης (εδώ).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν το PCR από την τσέπη τους, ενώ στους εμβολιασμένους θα γίνεται δωρεάν.

Ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί πώς θα κάνουν άμεσα το PCR τεστ σε δημόσιες δομές υγείας οι εμβολιασμένοι, αφού η λίστα με τις δημόσιες δομές όπου διενεργούνται οι έλεγχοι για Covid-19 δεν διευκρινίζει εάν πραγματοποιείται rapid ή PCR τεστ. Παράλληλα, στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους και δεν προβλέπεται κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...