227
φωτ. αρχείου | REUTERS/Aly Song

Πλεύρης: Μη αξιόπιστα τα στοιχεία της Κίνας για τον κορονοϊό – τι θα κάνουμε εμείς

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 10:46
φωτ. αρχείου
| REUTERS/Aly Song

Πλεύρης: Μη αξιόπιστα τα στοιχεία της Κίνας για τον κορονοϊό – τι θα κάνουμε εμείς

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 10:46

Τα όποια μέτρα για τον κορονοϊό – στη σκιά της έξαρσης που παρατηρείται στην Κίνα- θα ληφθούν σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στην Κίνα η πολιτική «Zero Covid» ήταν αποτυχημένη και η χώρα βρίσκεται στην ίδια φάση που ήταν ένα χρόνο πριν, σημείωσε ο υπουργός, εξηγώντας ότι  η έξαρση της νόσου στην Κίνα, οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν έχει φυσική ανοσία.

Ο ΠΟΥ -ανέφερε ο κ. Πλεύρης- κρούει το καμπανάκι του κινδύνου γιατί τα επιστημονικά στοιχεία της Κίνας δεν είναι αξιόπιστα.

«Φοβόμαστε ότι η έξαρση των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις. Οι χώρες που έχουν στενότερους δεσμούς με την Κίνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη», πρόσθεσε, και αν κρίνεται επιτακτικό, θα ακολουθήσουμε τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Σε κάθε περίπτωση – τόνισε- «απαιτείται μεγάλη προσοχή» καθώς «κανείς δεν επιθυμεί πισωγύρισμα»

Οσον αφορά εξάλλου τις ελλείψεις στα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι οφείλονται στη χαμηλή παγκόσμια παραγωγή παράλληλα με την τεράστια ζήτηση λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Στην Ελλάδα σημείωσε ο κ. Πλεύρης υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής γενόσημων η οποία μεγαλώνει για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών.

Με λουκέτο, επανέλαβε, απειλούνται όσες φαρμακαποθήκες κάνουν εξαγωγές φαρμάκων που είναι σε έλλειψη στην Ελλάδα και ήδη όπως έκανε γνωστό, έχουν κλείσει οριστικά δύο φαρμακαποθήκες και άλλες πέντε ελέγχονται.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...