333
Ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πλεύρης κατά Τσίπρα για τις αναμονές χειρουργείων στο «Αγία Σοφία»: Το πρόβλημα υπάρχει από το 2017

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 13:37
Ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πλεύρης κατά Τσίπρα για τις αναμονές χειρουργείων στο «Αγία Σοφία»: Το πρόβλημα υπάρχει από το 2017

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 13:37

Την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο. Κατά τη διάρκεια μάλιστα συνάντησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκ των υστέρων λύσεις», οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος (και πρώην υπ. Υγείας) Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Πλεύρη που υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» υπάρχει από το 2017, δηλαδή από τις ημέρες της κυβέρνησης Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βέβαια, το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια και με τρεις διαφορετικούς υπουργούς –τον κ. Ξανθό, τον Βασίλη Κικίλια και τον κ. Πλεύρη– δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, λέει κάποια πράγματα που είναι ανησυχητικά.

Ο κ. Πλεύρης πάντως είπε ότι έχουν προκηρυχθεί «κατά προτεραιότητα» θέσεις για αναισθησιολόγους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:

«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

– Την προκήρυξη θέσεων του “Αγία Σοφία” για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.

– Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

– Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωσή του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία. Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...