451
Ο υπουργός Υγείας στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη 22/12 | INTIMEnews

Πλεύρης: Ερχονται περιοριστικά μέτρα αμέσως μετά τις γιορτές

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 16:50
Ο υπουργός Υγείας στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη 22/12
|INTIMEnews

Πλεύρης: Ερχονται περιοριστικά μέτρα αμέσως μετά τις γιορτές

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 16:50

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αμέσως μετά τις γιορτές, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές  αποφάσεις της «για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία».

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον Πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες.

»Υπάρχει μια στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε, θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε εξάλλου ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανείς, σε όποιο χώρο εργάζεται, ότι δεν θα κάνει τον έλεγχο προκειμένου μέσα να βρίσκονται μόνον άτομα εμβολιασμένα».

Σαρηγιάννης: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown – Την Πέμπτη στον Μητσοτάκη η έκθεσή μου

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown, εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η μετάλλαξη Ομικρον, εξέφρασε νωρίτερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Οπως, μάλιστα, έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στον 102 FM της ΕΡΤ-3, η σχετική του έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό θα είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, ενδεχομένως, όμως, να έχει αποσταλεί από τον ίδιο και αύριο Πέμπτη.

Ολα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο, προειδοποίησε ο καθηγητής Σαρηγιάννης.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο», εξήγησε, για να τονίσει ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Ομικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ηδη, σημείωσε, η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα από χθες (Τρίτη) δείχνει τάσεις αντιστροφής και το πρόβλημα, προέβλεψε, θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Ομικρον.

Ειδικά, τέλος, για τα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι ήδη σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...