157
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή | Intime

Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 12:33
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή
|Intime

Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 12:33

Τα σενάρια για το εργασιακό μέλλον των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ανέπτυξε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται διάταξη που θα προβλέπει είτε την παράταση της αναστολής εργασίας και μετά τις 31 Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είτε τη ρητή πρόβλεψη ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι θέσεις που θα αδειάσουν στο ΕΣΥ, θα προκηρυχθούν άμεσα. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι οι νέες προσλήψεις θα έχουν ως βασικό κριτήριο να είναι ο υποψήφιος πλήρως εμβολιασμένος.

«Οποιος αρνείται την επιστήμη του, δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ», τόνισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι η πολιτεία δεν εκβιάζεται.

Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα είναι περίπου 4.700. Μεταξύ των ειδικοτήτων υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι κ.ά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...