205
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στη Βουλή την Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων τι θα γίνει με τους αντιεμβολιαστές υγειονομικούς | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλεύρης: Αν δεν εμβολιαστούν οι υγειονομικοί σε τρεις μήνες, θα τεθούν εκτός ΕΣΥ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 15:56
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στη Βουλή την Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων τι θα γίνει με τους αντιεμβολιαστές υγειονομικούς
|INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλεύρης: Αν δεν εμβολιαστούν οι υγειονομικοί σε τρεις μήνες, θα τεθούν εκτός ΕΣΥ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 15:56

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους περίπου 6.000 υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας, επειδή αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε ότι όσοι δεν επιστρέψουν στην εργασία τους έως τις 31 Μαρτίου του 2022, ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους.

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο των αναστολών στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022, όμως δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Αρα, όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα είναι σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει κι άλλη παράταση, αλλά πρέπει να εμβολιαστούν, αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

Ερωτηθείς από τον εισηγητή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ​μετά τις 31 Μαρτίου του 2022, ο κ. Πλεύρης απάντησε συβιλλικά: «Η κυβέρνηση εξετάζει εάν ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς του ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...