512
Η Ελινγκτον Μπράουν σε φωτογραφία διακοπών με τον σύζυγό της, Μπεν Μπράουν | INSTAGRAM / Creative Protagon

Πλαστικός κατηγορείται για τον θάνατο της συζύγου την ώρα που τη χειρουργούσε

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 16:19
Η Ελινγκτον Μπράουν σε φωτογραφία διακοπών με τον σύζυγό της, Μπεν Μπράουν
|INSTAGRAM / Creative Protagon

Πλαστικός κατηγορείται για τον θάνατο της συζύγου την ώρα που τη χειρουργούσε

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 16:19

Ενας φημισμένος αμερικανός πλαστικός χειρουργός κατηγορείται για τον θάνατο της συζύγου του κατά τη διάρκεια αισθητικής επέμβασης στο δικό του χειρουργικό τραπέζι. Ο Μπεν Μπράουν πραγματοποιούσε μια σειρά επεμβάσεων στη Χίλαρι Ελινγκτον Μπράουν, 33 ετών, όταν εκείνη υπέστη καρδιακή ανακοπή, τον περασμένο Νοέμβριο, στην κλινική του, στο Γκαλφ Μπριζ της Φλόριντα.

Η Ελινγκτον Μπράουν, μητέρα τριών παιδιών, έπεσε σε κώμα κατά τη διάρκεια της εγχείρησης και της αφαιρέθηκε το σύστημα μηχανικής υποστήριξης μια εβδομάδα αργότερα, γράφουν οι Times. Ο σύζυγός της αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε δεύτερο βαθμό, επειδή φέρεται να προέβη σε σειρά παραλείψεων κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Υγείας της Φλόριντα, ο Μπράουν επέτρεψε στη σύζυγό του, η οποία δεν είχε ιατρική άδεια, να παρασκευάσει η ίδια το αναισθητικό της διάλυμα και να κάνει ράμματα στο δέρμα της. Ο Μπράουν ήξερε επίσης ότι η σύζυγός του είχε πάρει Valium λίγο πριν αρχίσει να τη χειρουργεί, ενώ συνέχισε να της κάνει ενέσεις λιδοκαΐνης, έναν παράγοντα αναισθησίας, καθώς εκείνη έπαψε να ανταποκρίνεται.

Παρά τις εκκλήσεις μιας βοηθού, ο χειρουργός υποστηρίζεται ότι περίμενε δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αφού η σύζυγός του άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις. Το προσωπικό δεν ήταν σίγουρο αν υπήρχε καν εξοπλισμός ανάνηψης στην κλινική.

«Ο δρ Μπράουν φώναξε επίσης στο προσωπικό ρωτώντας τους: “τι φάρμακα πήρε, τι πήρε;”» αναφέρει η έκθεση. «Ο δρ Μπράουν παραβίασε κάθε ιατρικό πρωτόκολλο επιτρέποντας στη σύζυγό του να πάρει αυτοβούλως φάρμακα, και ως εκ τούτου αδυνατώντας να γνωρίζει ποια φάρμακα είχε πάρει εκείνη πριν από τη διαδικασία», συνεχίζει η έκθεση. Η Ελινγκτον Μπράουν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε σε τεχνητή υποστήριξη ζωής για μια εβδομάδα πριν ανακοινωθεί ο θάνατός της στις 28 Νοεμβρίου. Η αιτία του θανάτου της ήταν αποτέλεσμα «επιπλοκών μετά από τοξική αντίδραση στη λιδοκαΐνη».

«Η οικογένειά μου θα ζει για πάντα μέσα σε μια θάλασσα δακρύων λόγω των πράξεων ενός απρόσεκτου ατόμου», είπε ο πατέρας της Ελινγκτον Μπράουν, Μάρτι Ελινγκτον, στο Pensacola News Journal. «Ο εγωισμός και η αλαζονεία του, επισκίασαν την ανάγκη να ζητήσει βοήθεια, παρατείνοντας τη στέρηση οξυγόνου στον εγκέφαλό της και προκαλώντας τελικά τον θάνατό της. Ο Μπεν Μπράουν πήρε τη μητέρα από τα εγγόνια μου, τη μοναχοκόρη μου και το πιο λαμπερό μας αστέρι. Η Χίλαρι έκανε την απόλυτη θυσία, ώστε ο Μπεν Μπράουν να μην μπορέσει ποτέ να βλάψει κανέναν άλλον. Ισως στη φυλακή να τραβήξει την προσοχή που του αξίζει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αναφορά του νοσοκομείου, η Ελινγκτον Μπράουν επρόκειτο να υποβληθεί εκείνην την ημέρα σε πέντε επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας «ανάπλασης ουλής στην κοιλιά, μιας αμφοτερόπλευρης λιποαναρρόφησης βραχίονα, ενέσεις στα χείλη και διαδικασίες ανάπλασης του αυτιού».

Η έρευνα περιέγραψε τη γενικότερη «κατάσταση αμέλειας στη βρώμικη, μη απολυμανθείσα» κλινική, όπου το προσωπικό «έπαιρνε ηρεμιστικά για να μην έχει στρες». Επίσης απαριθμεί ισχυρισμούς εναντίον του Μπράουν που έγιναν από άλλες ασθενείς. Μια εξ αυτών ισχυρίστηκε ότι της έκανε ανόρθωση γλουτών εν αγνοία της και μια άλλη γυναίκα υπέστη νεκρωτική απονευρωσίτιδα μετά την επέμβαση από τον Μπράουν.

Η άδεια του Μπράουν έχει αρθεί εν αναμονή της εκδίκασης της ποινικής υπόθεσης. Παραδόθηκε στην αστυνομία τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και του επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...