156
Η μάσκα είναι το βασικό μη φαρμακευτικό μέσο προστασία από τη μόλυνση με κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πιστοποιητικά νόσησης: Ποιοι τα δικαιούνται όταν νοσήσουν για δεύτερη φορά

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 19:17
Η μάσκα είναι το βασικό μη φαρμακευτικό μέσο προστασία από τη μόλυνση με κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πιστοποιητικά νόσησης: Ποιοι τα δικαιούνται όταν νοσήσουν για δεύτερη φορά

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 19:17

Αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς όσοι νοσούν για δεύτερη φορά από κορονοϊό, δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν εκ νέου πιστοποιητικό, το οποίο έχει διάρκεια δυόμιση μηνών.

Οπως δήλωσε η κυρία Παπαευαγγέλου, η επιτροπή αποφάσισε τελικά να μην χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης, με μία και μόνο εξαίρεση.

Αυτοί λοιπόν που θα μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό, είναι μόνο όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και λίγο πριν από την ενισχυτική δόση, βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον κορονοϊό.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια, «η επιτροπή έχει αποφασίσει από τον Σεπτέμβρη ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση. Κατανοούμε αυτό που έχει συμβεί τώρα σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους και νόσησαν την ώρα που πήγε να εκπνεύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, και, εφόσον είχε προϋπάρξει και προηγούμενη νόσηση, θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό. Είναι διοικητικό το θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...