341
Στο Μαξίμου δεν σχολιάζουν επισήμως αλλά... | INTIMEnews

Πηγές Μαξίμου για εκλογή Κασσελάκη: Αναμένουμε πολιτικές θέσεις – τι ρόλο άραγε θα έχει ο Πολάκης;

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 12:23
Στο Μαξίμου δεν σχολιάζουν επισήμως αλλά...
|INTIMEnews

Πηγές Μαξίμου για εκλογή Κασσελάκη: Αναμένουμε πολιτικές θέσεις – τι ρόλο άραγε θα έχει ο Πολάκης;

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 12:23

Στην «απογοήτευση που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα όσα έχουν προηγηθεί», αποδίδουν στην κυβέρνηση την άνετη επικράτηση Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και επισήμως αποφεύγουν τα σχόλια για τον νεόκοπο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν λείπουν κάποιες επισημάνσεις για τα πρώτα δείγματα γραφής του (τις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν από την ξαφνική εμφάνισή του στο προσκήνιο της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα μέχρι την εκλογή του).

Στη Νέα Δημοκρατία αμφισβητούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταφέρει να αναδειχθεί ικανός διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα και να οργανώσει έναν σοβαρό αντιπολιτευτικό πόλο απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρατηρούν επίσης ότι «προεκλογικά δεν έκανε καμία πολιτική δήλωση, ούτε κατέθεσε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για την επόμενη μέρα. Κάτι σίγουρα όχι τυχαίο», όπως σημείωναν.

Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αναμένονται με… ενδιαφέρον οι πολιτικές θέσεις και ο πολιτικός λόγος του κ. Κασσελάκη σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα – εάν δηλαδή ως νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευθεί με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας. Παράλληλα, επεσήμαιναν ότι η κυβέρνηση ούτε υποτιμά, ούτε όμως και φοβάται, τον όποιον πολιτικό αντίπαλο. Διότι σε κάθε περίπτωση, βασικός αντίπαλος και μέλημά της δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των πολιτών.

Με ενδιαφέρον επίσης, αναμένεται και ο ρόλος που θα έχει ο «πολιτικός νονός» του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στην επόμενη ημέρα στο κόμμα

«Το αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον Παύλο Πολάκη και τον… πολακισμό είναι δική του απόφαση. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του», σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι να αποκτήσει μια κανονική, μια πολιτική, μια εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι τώρα είχε μια τοξική αξιωματική αντιπολίτευση», παρατήρησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ζητούμενο, πρόσθεσε, «είναι να έχουμε μια αντιπολίτευση προφανώς σκληρή, προφανώς εποικοδομητική, η οποία να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες».

Εντός της ημέρας, σημειώνεται, αναμένεται το συγχαρητήριο τηλεφώνημα –ως είθισται– του Κυριάκου Μητσοτάκη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο πότε θα προσδιοριστεί η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...