412
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης | Menelaos Myrillas / SOOC

Πιερρακάκης: Ετοιμο το 13032

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 10:50
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Πιερρακάκης: Ετοιμο το 13032

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 10:50

Ετοιμη είναι η εφαρμογή με το SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 για τις αγορές των καταναλωτών με περιορισμό χρόνου, σε περίπτωση που ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά FΜ».

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από εκεί και πέρα, για το αν και πώς θα εφαρμοστεί, θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη τη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι «έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτήν την εβδομάδα θα περάσουμε τα 1 εκατ. εμβόλια πρώτες και δεύτερες δόσεις, έχουμε καταφέρει να ακουμπάμε τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Η εμβολιαστική αλυσίδα που στήθηκε από το μηδέν δουλεύει αρτιότατα. Ο επιχειρησιακός μας στόχος ήταν, όταν έρχονται τα εμβόλια, να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο».

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για εργαλείο διευκόλυνσης, όχι περιορισμού. «Για παράδειγμα, για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει, να περνά τα σύνορα πιο εύκολα. Και αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε μια επανεκκίνηση των ταξιδιών, του τρόπου με τον οποίο δουλεύαμε και ταξιδεύαμε πριν από τον ιό», εξήγησε.

Οσον αφορά εξάλλου το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ, ανέφερε ότι ο στόχος έχει πιαστεί από το πρώτο κάλεσμα και θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός της εταιρείας με μεγάλη ταχύτητα, ενώ για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες, καθώς «από αυτόν τον μήνα οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, θα μπορούν να δουλεύουν από το γραφείο ή το σπίτι τους κι όχι να χρειάζεται μετάβαση σε κτηματολογικά γραφεία».

Στην αναφορά του, τέλος, στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, σχολίασε ότι «η δημοκρατία ούτε εκδικείται ούτε εκβιάζεται, ούτε είναι α λα καρτ. Αυτό είναι το κεκτημένο που πρέπει να διαφυλάξουμε. Ενα κράτος δικαίου δεν αλλάζει τους κανόνες του, διότι οι κανόνες του υπάρχουν για να μας προστατεύουν. Ο νόμος εδώ τηρείται στον απόλυτο βαθμό. Κρατάω την παρότρυνση των συγγενών των ίδιων των θυμάτων κι οι οικείοι του να τον πείσουν να κρατηθεί στη ζωή. Κι είναι πολύ σπουδαίο που αυτό το μήνυμα έρχεται ειδικά από εκείνους που στερήθηκαν τη ζωή αυτών που αγαπούσαν». Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είπε ότι «ανοίγει μια κερκόπορτα νομιμοποίησης εκείνων που επιδιώκουν μια φθορά στους κρατικούς θεσμούς συνολικά κι αποτελεί μια επένδυση στον διχασμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News