188
Από τη συμμετοχή του κ. Πιερρακάκη στο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας | Facebook / @pierrakakisk

Πιερρακάκης: Επιπλέον μάθημα οικονομίας στην Α’ Λυκείου από τον Σεπτέμβριο 2025

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 20:22
Από τη συμμετοχή του κ. Πιερρακάκη στο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας
|Facebook / @pierrakakisk

Πιερρακάκης: Επιπλέον μάθημα οικονομίας στην Α’ Λυκείου από τον Σεπτέμβριο 2025

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 20:22

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αναλφαβητισμό με την εισαγωγή στην Α΄Λυκείου επιπλέον μαθήματος για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία ανακοίνωσε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας ανταποκρίνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο, τόσο στην διαπιστωμένη ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι μια σαφή και ισχυρή σχέση με τις βασικές οικονομικές λειτουργίες και τα οικονομικά εργαλεία όσο και στις διαρκείς επισημάνσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξαρχής και με συστηματικό τρόπο εκπαίδευση των νέων στις οικονομικές γνώσεις, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τη σχετική απόφαση δημοσιοποίησε ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτησή του:

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...