341
| /Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πιερρακάκης: 70.000 ραντεβού στην ομάδα 25-29 ετών την πρώτη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 10:33

Πιερρακάκης: 70.000 ραντεβού στην ομάδα 25-29 ετών την πρώτη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 10:33

Πολύ ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 25-29 ετών, στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό τους.

Οπως δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, περισσότερα από 70.000 άτομα έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού την Πέμπτη, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τη δική τους ηλικιακή ομάδα.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, άλλοι 37.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό νούμερ σε 107.000, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε: «Το πιο ενδιαφέρον με το ευρύτερο κομμάτι του εμβολιασμού είναι ότι χθες κλείστηκαν 107.000 ραντεβού. Δηλαδή, 70.000 ραντεβού κλείστηκαν από εκείνους για τους οποίους άνοιγε αμιγώς η πλατφόρμα (για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών), αλλά και 37.000 πολίτες από άλλες ηλικιακές κατηγορίες, που δεν είχαν κλείσει το ραντεβού τους τόσο καιρό, μπήκαν και το έκλεισαν χθες. Τρέχει η διαδικασία και συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «όσο έρχονται παραλαβές εμβολίων, τόσο θα προστίθενται εφοδιαστικές γραμμές. Οπότε, πολύ σύντομα θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά» και επανέλαβε ότι το σύστημα έχει ευελιξία σε σχέση με το μέρος στο οποίο επιθυμεί να εμβολιαστεί κάποιος.

Οσον αφορά το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, ο υπουργός επεσήμανε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 350.000 πιστοποιητικά. Ηδη εννέα χώρες έχουν μπει στη διαδικασία και από την 1η Ιουλίου μπαίνουν όλες, ενώ σημείωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα άρσης της υποχρεωτικότητας του self test για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν περάσει τον ιό.

Η ψηφιακή κάρτα και οι τίτλοι σπουδών

Για την ψηφιακή κάρτα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σχεδιάζεται μια εφαρμογή μέσω της οποίας θα μπορεί ο πολίτης να βλέπει τα δεδομένα του, «έχουμε μια στρατηγική να δώσουμε πρόσβαση στα δεδομένα. Η ψηφιακή κάρτα θα έρθει ως μια εφαρμογή του χρόνου, όπου θα μπορεί ο πολίτης να βλέπει με ευκρινή τρόπο τι δηλώνει ο εργοδότης του, όπως ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία του». Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για την ψηφιοποίηση τίτλων σπουδών, «μέχρι τώρα, έχει γίνει με τα απολυτήρια λυκείων, ενώ στην πορεία θα γίνει φέτος και για τα πανεπιστήμια. Το βασικό σημείο είναι να σταματήσουμε να διακινούμε χαρτιά και να διακινούμε πληροφορίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...