272
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στις δηλώσεις του το πρωί της Μ. Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 | YouTube

Πιερρακάκης για τα εμβόλια: 60.000 ραντεβού σε λίγες ώρες από την ομάδα 30-39

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 11:14
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στις δηλώσεις του το πρωί της Μ. Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
|YouTube

Πιερρακάκης για τα εμβόλια: 60.000 ραντεβού σε λίγες ώρες από την ομάδα 30-39

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 11:14

Με 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες ξεκίνησε η διαδικασία για τον εμβολισμό των 30ρηδων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι από το βράδυ της Μ. Δευτέρας έχει ανοίξει –λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο– η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους. Ηδη, τόνισε, κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες και διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν όσοι πολίτες ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους 40-44, με την πλατφόρμα να ανοίγει την Μεγάλη Πέμπτη για εμβολιασμό με AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Οσοι το επιθυμούν, συμπλήρωσε ο υπουργός, και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη και αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε και το τέλος της υποχρέωσης αποστολής SMS μετακίνησης στα 13033 και  13032.

Είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των SMS, είπε ο υπουργός, με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS. Οσο για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...